Nasledujúce fotografie
Diskusia k fotografii
1.)
Vak na veci (spacák, oblečenie....).
Obsah 35L, nepremokavý, vodo a vzduchotesný. Materiál Cordura - Du Pont. Dvojité zatavené švy, PU záter. Váha 65g. Skutočne váži toľko!
2.)
Chémia na dezinfikovanie podozrivej vody. Zložka A je jed, čo zabije všetko vo fľaši. Zložka B zabije zasa ten jed, takže po jej aplikovaní je možné vodu okamžite konzumovať. Chuť vody nie je zmenená a vydrží v uzavretej nádobe (podľa výrobcu) pol roka.
Reagovať na správu
..a čo tak dať najprv B a potom A,tiež by sa dala piť...či len
ponúkať hosťom z Petržalky?..
Reagovať na správu
Túto variantu mám už veľmi dobre prešpekulovanú. Keďže mám doma jed, tak som rozposlal pozvánky od Prahy po Košice.... :-o)))
Reagovať na správu
A CO TAK DO OREGONU, ESTE MA NIKDY NIKTO NEPOZVAL NA TAKY Z'UR...
Reagovať na správu
Kým by pozvánka prišla do Oregana, tak by jed aj tak bol out of expiry date... :-o))
Reagovať na správu
...uz si skusal pit ten koktail?
Reagovať na správu
Neskúšal som. Neviem zohnať kontaminovanú vodu. Ale v Novákoch jej vraj majú bárskoľko...Nejde niekto do Novák???
Reagovať na správu
*********** NÁPAD ***********
Budem k týmto jedom predávať kontaminovanú vodu a nemusia všetci cestovať do Novák na ochutnávku. A navyše zarobím. A za tie love si kúpim normálnu Čerínsku a hento vysypem za stálého míchání do hajzlu! :-o)))
Reagovať na správu
Ak Ti môžem poradiť, daj si vodu z kohútika v BA. Myslím, že kontaminovaná je dostatočne aj tá!
Reagovať na správu
Laco poď im to do tých Novák dekontaminovať ty. :D
Reagovať na správu
To určite...vysypem im to tam do Nitry a ešte im vybuchne delaboračná miestnosť...
Reagovať na správu
ccc.. že dôležité veci a kondómy sú kde? ha?
Reagovať na správu
Nerozumiem. To na čo sa používa?
Reagovať na správu
to je taky balonik, co ta do nebies vynasa.....
dufam, ze ma niekto nepride tu, zastrelit....
Reagovať na správu
300x by som skontroloval, či som tú zložku B nezabudol nasypať do vody a ani potom by mi nechutila (tá zložka A hehe)
Reagovať na správu
Tie prášky fungujú takto:
1.) na rýchly konzum...
2.) na skladovanie vody do 6 mesiacov....
Na rýchly konzum treba nasypať zložku A a hodinu čakať, kým všetko vo fľaši nepohluší. Po hodine nasypať zložku B, za neustáleho modlenia sa rozmiešať v tej vode a hneď možno vodu piť.
Na skladovanie je treba nasypať zložku A a nič viac. Voda by sa podľa všetkého mala udržať čerstvá do pol roka. Pred konzumáciou nasypať zložku B a to je už vlastne to isté, ako na rýchly konzum. Len neslobodno zabudnúť po pol roku tú zložku B prisypať. Ééééj, neslobodno veru......
Táto druhá metóda má veľký význam (to hovorím bez srandy) pre napr. moreplavcov, čo nemusia do roboty a môžu zgúňať po svete na svojich jachtičkách...naberú si vodu v ústí nejakej rieky mizernej, prisypú zložku A a majú vodu do zásoby, kým sa nedostanú do civilizovanejších končín, kde si kúpia Baldovskú v dvojlitrovom balení.
Takisto pri treku cez napr. austrálske vnútrozemie, alebo do West cwm pod Everest, proste kamkoľvek, kde je treba vodu dlho skladovať - tak táto ošetrená sa nepokazí.
.....boli časy, že si cestovatelia vozili vodu v kozích vakoch, kameninových, prípadne medených džbánoch. V medenom džbáne sa voda neskazí, ani keď sa kúsky medi vhodia do akejkoľvek nádoby....Beduíni do kozích vakov vždy primiešali kúsky smoly, ktorá tiež do veľkej miery zabraňuje skazeniu vody.
...Mám v živej pamäti, ako som po mesiaci zistil, že som nevylial vodu, čo som mal v hliníkovej poľnej fľaši a zabudol som na ňu vo víre povinností....Tá voda bola skazená do takej miery a zapáchala tak príšerne, že sa mi nepodarilo zachrániť ani fľašu. Darmo som ju drhol všeličím, aj štrkom a pieskom, ten odporný zápach sa nedal odstrániť.....Bolo to v časoch komančských, keď ešte pet fľaše u nás neexistovali, kto by sa dnes ťahal s hliníkovou poľnou fľašou, že.....
Reagovať na správu
Je to moc složité-na zničení bacilů ve vodě používám slivovici-před a po použití závadné vody.
Reagovať na správu
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.