su to plavky a su jedle,ale to dole do zelena neviem co je
Reagovať na správu
Pri plávkach platí ochutnávacie pravidlo:ak nepáli je jedlá, ak má dužina štipľavú chuť, je nejedlá.
Reagovať na správu
díki ochutnala som a chuť bola neutrálna ale som začínajúca hubárka a nebola som si istá
Reagovať na správu
A to zelené čudo otočené hlúbikom nahor si kde našla?
Reagovať na správu
v bučine nedaleko tých plávok
Reagovať na správu
No to dole vľavo nevyzerá
moc jedlo. Plávky stačí
Yovoňať a ochutnať.
Ak nie sú pálivé, alebo páchnuce,
tak sú to jedlé druhy.
Reagovať na správu
Ja by som ale rozhodne nekonzumoval huby len na základe odsúhlasenia niekým, koho ani nepoznám, z obrázka na internete.
Reagovať na správu
Keď som začínal ja, tak som bral len huby ktoré som poznal na 100%, takže poradím nezačínajte plávkami, berte len hríbovité, tie budete vedieť lepšie identifikovať, urobiť si poriadok s plávkami máte čas..nestojí to za to aby ste hneď zo začiatku zbaštili nejakú muchošku..
Reagovať na správu
Myslim, ze uz bolo povedane skoro vsetko co sa da poradit zaciatocnikovi . Treba si zohnat niekoho kto tie huby moze prezriet a je to skuseny hubar. Najlepsie ist s takym na huby. Vela stastia.
Reagovať na správu
Tá dole zelená nevoňala po aníze?
Reagovať na správu
nejako zvláštne nevoňala podobala sa veľmi na pôvabnicu fialovú ibaže bola zelená .Díky za vaše komentáre,som veľmi vďačná za každú radu!!!!!
Reagovať na správu
... zdravím ... základné pravidlo hubára ... spracovávať iba to čo na 100 % poznám a mám spoľahlivo vyskúšané, ak mi niekto poradí v štýle ... asi je to jedlé, neberiem a nekonzumujem !
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.