Copyright © 1999-2024: Vlastníkom autorských práv zobrazenej fotografie je autor
Mgr. Jozefina CINTAVA - SLAVIK. Bez predchádzajúceho písomného súhlasu autora je zakázaná akákoľvek ďaľšia publikácia, reprodukcia alebo distribúcia zobrazenej fotografie.
Žiadosť o práva na zverejnenie fotografie \ Request for rights
Nasledujúce fotografie
Diskusia k fotografii
Mas dobru pamat Milka Ano, Jozkov syn nam od farmara vzdy kupi mlieko, smotanu, vajicka a pod. ......vsetky farmarske produkty, vratane masa su ciste, t.j. bez prisad a chutia uplne inak ako kupene v obchode v obchode.
Reagovať na správu
Kedysi veľmi dávno, ešte keď moji rodičia mali kravku, tak maminka tiež niekedy vymútila maslo. Zostali mi len krásne spomiekny, ale spomínam často a rada.
Reagovať na správu
Jozkaaa a receptik mozem poprosit
Reagovať na správu
Smotanu, ktora ma izbovu teplotu slahame mixerom na najvyssich obratkach. Mixer ma 3 druhy lopatiek .....metlickove na vyrobu slahacky, potom stredne na slahanie trebars zltkov s cukrom, ked sa robi piskotove cesto a potom tie najhrubsie na vypracovavanie kysnuteho cesta. Pri vyrobe masla pouzivame tie stredne. Ked sa smotana zacne zrazat na hrcky masla, obratky znizime na minimum a slahame dovtedy kym sa tekutina neoddeli od masla. Potom ju zlejeme. Do masla vlejeme LADOVU vodu a dalej mixujeme na najnizsich obratkach (tymto vlastne vyperieme maslo od kyslosti).....tekutinu znova zlejeme. Toto premyvanie studenou (az ladovou) vodou robime dva krat. Tekutinu znova zlejeme a potom v miske lyzicou, lebo ruky su teple, vytlacime zvyskovu tekutinu....a maslo je hotove.
Tu prvu tekutinu nevylejem.....lebo obsahuje zvyskove mlieko so smotanou....vzdy si ju odlozim do mrazaka a pouzijem ju ked varim kyslu polievocku (fazulovu s koprom, alebo luskovu s koprom)
Reagovať na správu
Jožka dakujem, pokúsim sa o to, chcela by som si doma bylinkove maslo vyrobit
Reagovať na správu
Ivetka, este som zabudla napisat, ze ked uz "perieme" maslo s tou ladovou vodou, tak potom vymenime "metlicky" za tie najhrubsie, lebo maslo sa uz vlastne oddelilo a aby ho tie stredne "metlicky" netrhali.....aby ho takto ta ladova voda iba premyvala.
P.S.
Drzime palceky nech sa Ti vydari Potom napis.
Reagovať na správu
este si slabo pamätam nejaku drevenu nadobu na mutenie masla,potom cosik take to http://www.farmarik.sk/product/manualny-... ... ale nadojit tolko mlieka od bizonich krav,tak to je obdivuhodny Joziho vykon
Reagovať na správu
Takto som si vyrabala v labaku male mnozstvo, jednoducho skuska slahatelnosti a potom chvilu dlhsie a bolo maslo. Na chlebik sme mali vzdy v robote cerstve maslo
Reagovať na správu
Už vieme prečo sa hovorí: - Ide mu to ako po masle!
Reagovať na správu
Veru tak - nádhera.
Reagovať na správu
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.
Informácie o fotografii
Autor fotografie:
Mgr. Jozefina CINTAVA - SLAVIK
Čas a miesto:
24. 04. 2014, Winnipeg, Manitoba, Canada
Popis:
Tak ako kazdy rok, aj teraz sme kupili od farmara 16 litrov hustej smotany na vyrobu "organic" masla. Vzdy na jar, ked sa kravicky otelia, maju dostatok kvalitneho mliecka, ktore ale teliatka nestacia skonzumovat a tak farmar si vzdy troska privyrobi a predava smotanu svojim znamym.
p.s.
A je to veru ina smotana ako zo supermarketu !!!
Ďalšie informácie:
ID: 450875; Zverejnené: 25. 04. 2014
Zaradené:
Ďalšie fotografie
v NebiRe: 5
Mgr. Jozefina CINTAVA - SLAVIK
21. 11. 2014
udene kareRe: 11
Mgr. Jozefina CINTAVA - SLAVIK
20. 11. 2014
mniamkyRe: 22
Mgr. Jozefina CINTAVA - SLAVIK
19. 11. 2014