kváskový tradičný chlebík cibuľový s olivami
Pred možnosťou upozorniť ostatných návštevníkov na fotografiu je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla. |
Nasledujúce fotografie
Diskusia k fotografii
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.
Informácie o fotografii
Autor fotografie:
Čas a miesto:
26. 11. 2013, u mňa doma v kuchyni
Popis:
Chlieb z kvásku je spracovaný podľa tradičných receptúr, ktoré sa vracajú ku koreňom zdravej výživy našich predkov. Tradičný kváskový chlieb má už viac ako 5000 ročnú históriu. Pripravuje sa bez použitia droždia, ktorá zbytočne organizmus prekyseluje. Kysnutie chleba zabezpečuje kvások, ktorý sa pripravuje len z ražnej múky a vody – prirodzeným procesom mliečneho kvasenia. V dnešnej dobe konzumujeme v podstate iba chlieb a pečivo vyrobené pomocou droždia a neodmysliteľnou súčasťou pekárenských výrobkov sa stali rôzne chemické prísady, stabilizátory, regulátory chuti , farbivá a podobne.
Ja kváskový chlieb pečiem štvrtý krát a vždy receptúru trocha vylepším. Ako prísady som zatiaľ dala kmín, soľ a ľanové semienka a tentokrát som pridala na olivovom oleji usmaženú cibuľu a olivy nakrájané na kolieska. Priznám sa, že som nečakala, že výsledok bude taký skvelý. Chlebík je chrumkavý, voňavý, cibuľa mu dodala zvláštnu špecifickú chuť. Teraz už viem, že chlieb v obchode tak skoro nekúpim.
Mám radosť z toho, že ma k pečeniu tohto chlebíka inšpirovali práve nahubáci a ešte k tomu chlapi! / Oldo a Vojto P./ Tam milé dámy, nenechajte sa zahanbiť a vyskúšajte ,aké je skvelé upiecť si tradičný chlebík doma. Vytvoríte tým sebe a svojim blízkym nádhernú atmosféru domova plnú vône, tepla a lásky.
Dobrú chuť...
Ďalšie informácie:
ID: 431300; Zverejnené: 26. 11. 2013
Zaradené:
Sezóna 2013- kvetinky, príroda a priatelia