goldeye
Hiodon alosoides
Copyright © 1999-2024: Vlastníkom autorských práv zobrazenej fotografie je autor
Mgr. Jozefina CINTAVA - SLAVIK. Bez predchádzajúceho písomného súhlasu autora je zakázaná akákoľvek ďaľšia publikácia, reprodukcia alebo distribúcia zobrazenej fotografie.
Žiadosť o práva na zverejnenie fotografie \ Request for rights
Nasledujúce fotografie
Diskusia k fotografii
Tak to by sa mlsalo.
Reagovať na správu
Uf, to by bola bašta .
Reagovať na správu
pre mna malo zemakú
Reagovať na správu
Jarko, Tebe by som teda pridala "tech zemaku".....ja mam rada vela zeleniny k masku a este som si musela nechat miesto aj na pivko po tej rybke Jozko ten mal tych zemiakov viacej
Reagovať na správu
Veru by som si aj ja dala .
Parádne si to popísala. Paľko kvôli tým kostiam nerád jedol na Slovensku rybky. Taký salmon, to je už niečo iné ...
Reagovať na správu
Nuz Milka...nic Ti nebrani....ked pojdete znova do Vancouveru, tak si spravte medzipristatie na par dni u nas Ste SRDECNE vitani !!!
Reagovať na správu
Každá ryba sa má "rozobrať! od bočnej čiary. Od bočnej čiary smerom nahor a nadol. Potom ostane celá kostra pokope a v mäse je minimum kostí.
Reagovať na správu
No vidis Libor, toto som ja nevedela. Ked som sem prisla pre 5 rokmi a Jozko mi ponukol udeneho goldeye, tak mi nedal instruktaz ako na to. No a ja som ho isla rozoberat podobne ako som na SVK robila s makrelami z obchodu.....no a v tomto "udenacovi" tymto sposobom zostalo million kosticiek....a tak som to vtedy Jozikovi riadne ofrflala
Ale teraz, ked to uz viem, tak nedam na cerstvo vyudeneho goldeye dopustit ..."nebicko v papulke" to je
Reagovať na správu
Vyzerá to vysoko jedlo! Mňam!
Reagovať na správu
V sobotu sme boli pozvani na rybacie party na Valentiu ( najzapadnejsi miniostrov Irska s 2 dedinkami ) a veru z pecenej makrely sa kosticky zle vyberali, ale dalsia velka ryba bola skoro bez kosti. Iba si uz nepamatam jej nazov
Reagovať na správu
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.
Informácie o fotografii
Autor fotografie:
Mgr. Jozefina CINTAVA - SLAVIK
Čas a miesto:
20. 11. 2013, Winnipeg, Manitoba, Canada
Popis:
Tieto rybky (dravce s ostrymi zubkami) mame radi nie len ako udene, ale aj takto "prirodne" nam chutia
p.s.
Tieto rybky maju zvlastnu technologiu "rozoberania" maska pred konzumaciou....tam v strede, kde je ta ciarka sa prilozi noz a potiahne sa smerom dole.....tak isto potom aj vrchna cast sa potiahne smerom hore.....a masko sa takto pekne stiahne a kosticky zostanu v celku na chrbtici......takto sa to robi aj pri udenych goldeye. Ak by sme ich "rozoberali" nejako podobne ako sme to robili s udenymi makrelami na SVK, tak u goldeye by zostalo v masku "million" kosticiek.....a to by cloveka aj presla chut jest takuto rybu...lebo to by sa viacej narobil s vyberanim kosticiek, ako zasytil .....ale tymto sposobom je "odkostenie" rychle a co je hlavne ...je to excelentne ....dokonale
Ďalšie informácie:
ID: 430151; Zverejnené: 21. 11. 2013
Zaradené:
Ďalšie fotografie