...toto som mu tam ráno "treskol" :
......."včera odpoludnia....nie bez dychu, ale úplne bez kyslíka aj zostal serpico....dostal som chuť na grilované kotlety a pečené stehno....tak som ráno zbehol ku kamarátovi pre barančeka.....a zavolal som ďalšiemu kámošovi a pýtal sa ho, či aj držky zužitkováva...vraj áno...klasicky spracuje...aj ja som tak...dal som ich variť "po ošetrení" a odbehol som na záhradu
a dvere do chyže som zavrel...keď som sa vrátil akoby ma kôň kopol...to bola pecka...nehorázny tuch......ale šťastlivo do mäkučka som ich dovaril...manželka ubzikla ku svokrovcom...dnes idem pripraviť "ohnivé držky"...a ako bonus stehno je namarinované v chlade ....odpoludnia ide do rúry.....malé Vianoce u serpicovcov budú. "..
z čarokrásnej Banskej Štiavnice "starý horský vlk" serpico pozdravuje
Reagovať na správu
Keď idem variť držky, zvyčajne ich nechám v studenej slanej vode vymáčať, prvú vodu po zovretí zlejem a až v druhej ich varím, aby sa skôr uvarili vkladám do nich stovku klinec (1 kus)(funguje to aj u hovadziny), pridám celé nové a čierne korenie, aj vňaťku ligurčeka,potom necítiť tak veľmi typický držkovský pach. Z vody, v ktorej sa držky varili používam iba časť, ostatok dolievam hov. alebo slepačím vývarom.Takto upravenú držkovicu zjedia aj tí, čo neznášajú jej chuť pre "arómu".
Reagovať na správu
Slávka vďaka !
...ja som ich pral "klasicky"....poumýval niekoľkox....vytrel aj soľou, umyl...dal variť cca 30 minút...zlial...ešte som ich prepláchol a varil v osolenej vode....priviedol do varu a potom jemnučko cca 2 hodiny....boli mäkučké ako páperie....a varil som ich nakrájané na menšie plátky...vyskúšam s klincom...a čo tak 200-ku či kramľu ?
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.