Nasledujúce fotografie
Diskusia k fotografii
Tomáš, sorry, ale toto by ma nedonútil zjesť nikto. Inak som nevedel, že aj hadovka sa dá jesť. Videl som ju len 2x, ale už len ten smrad a kopec múch na mňa pôsobil odpudzujúco.
Reagovať na správu
myslím si, že vajíčka hadovky smradľavej ešte nesmrdia... aspoň ja som sa s takými nestretla,
keď sa to vie pripraviť, môže to byť delikatesa...
tiež som mala odpor k slimákom, morským príšeriam a pod. a keď som mala možnosť ich konzumovať pripravené vo Francúzsku, jedla som ich bez odporu, objavila som, že okrem toho, že boli veľmi chutné aj napriek tomu, že boli surové, mali na mňa ešte jeden pozitívny účinok, ale o ňom nebudem teraz písať, možno raz po dvadsiatejdruhej hodine
Reagovať na správu
Ako píšeš, vajíčko, ktoré som našiel, nesmrdelo. Ale aj tak si ma nepresvedčila. Možno by ma presvedčil ten účinok, o ktorom sa dúfam v noci dozvieme.
Reagovať na správu
To nevadí, lebo ani slimáky, mušle, chobotnice a iné príšerky mora mi tiež veľmi nechutia. Zato krevety, krab, homár sú delikatesy. Teraz neviem, oplatí sa mi byť dlhšie hore?
Reagovať na správu
Musí to byť fakt delikatesa, overená rokmi.
Aha, tuto o tom píšu:
Hadie vajce na víne
Odporný smrad ťa v lese zďaleka upozorní na výskyt hadovky smradľavej. Kým sú však ešte hadovky mladé, úplne uzavreté vo svojich pevných, tvrdých a neprasknutých vajciach, môžeš ich krájať na plátky a vyprážať ako rezne, najmä ak jeden z obalov bude z postrúhaného plesňového syra. Ty ich však zavaríš ako svoj príspevok do súťaže učeného tovarišstva hubárskeho v kategórii „rarity“.
Vajcia hadovky smradľavej prekrojíš napoly, osolíš a namočíš do cestíčka z vajca, piva a polohrubej múky. Do zlatista ich vypražíš na oleji. Potom ich naskladáš do pohárov a zaleješ nálevom. Päť minút preváraš pol litra bieleho vína, a zmes roztlčených desiatich guliek čierneho korenia, troch klinčekov a troch guliek voňavého korenia. Posolíš. Do každej fľaše týmto nálevom zaliatych smradľaviek pridáš polievkovú lyžicu slnečnicového oleja, dobre uzavrieš a pol hodiny pod bodom varu sterlizuješ.
ZDROJ:
http://www.labuznik.com/article.php?ID=2...
Reagovať na správu
nikdy by som nepokúšal osud s jedovatými hubami!
Reagovať na správu
"V literatúre sa odporúča konzum celkom mladých plodníc (vo vajíčkovom štádiu), no i tie sú mierne jedovaté."
L. Hagara: Huby - dvojníky (1991), str. 36
Reagovať na správu
dneska je všetko jedovaté
Reagovať na správu
vieš Janko, je zaujímavá informácia o jedovatosti h. s. (i keď mi chýba zdroj) to z vedeckého hľadiska, z praktického hľadiska vieme dobre, že nikto nebude konzumovať takú výnimočnú hubu vo veľkom množstve, len skôr na spestrenie, obrázok, ktorý vidíš v galérii je experiment v rámci recesie, každý ochutnal kúsok, myslel som, že je to jasné aj zo sprievodného textu. a tá poznámka že "dnes je všetko jedovaté" mieri k tomu, že v rámci vedeckých výskumov už bola snáď každá potravina odhalená ako škodlivá, napr. mlieko, vlastne potom je jasné, že by sme sa museli nasledovať Mahátmá Gándhího a nejesť skoro nič, takže: všetko s mierou aj veda aj hadovka smradľavá a mimochodom pri dnešnom stave životného prostredia asi platí možno aj absolútne, že je všetko jedovaté
Reagovať na správu
no tak toto dovi-dopo,radšej sa nechám pobozkať od svokry
Reagovať na správu
dík za ohlasy, Palo, ten stekajúci sliz vyzerá super lákavo, že
Reagovať na správu
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.