Nasledujúce fotografie
Diskusia k fotografii
Pekné foto. Píše sa, že Lievik. trubkovitý je výborná jedlá huba. Ešte som ju nenašla, ale ak ju raz nájdem, neviem, neviem či ju budem i jesť.
Reagovať na správu
Erik, mám teda smolu. Keď som na správnom mieste, tak som v nesprávnom čase a naopak.
Reagovať na správu
potvrdzujem Erove slová.....ak mám označiť hocijaké mäso a najlepšiu kombináciu húb, bude sa to rovnať mäsu s lievikmi!!!! Bohužiaľ, minulý rok som nenašla ani jedného a teraz len s nostalgiou spomínam na časy, ked som ich mala v mrazničke
Reagovať na správu
Irenka, už som lievik trúbkovitý vyskúšala v mäsovej plnke (pečienka a kuracie prsia), ktorou som naplnila kuriatko a potom upiekla. Odporúčam, delikatesa.
Dostať ho aj kúpiť.
Reagovať na správu
Raz by sme sa mali stretnúť v lokalite kde rastú. Ja ponúkam lokalitu kde rastie Lievikovec kyjakovitý, Rydzik nádherny a Jelenkovka pálčivá.
Reagovať na správu
Hm, Irenka, dobrá ponuka. Dve z týchto húb "nemám" a už som ich aj hľadal. Je pravda, že chodím skôr po listnáčoch... Lieviky tiež nenachádzam nejako často, ale keď ich objavím, tak početne.
Reagovať na správu
Milá Hubka,lievik si zamiluješ.Je vynikajúce hubové korenie z neho.A rastie hojne.
Reagovať na správu
Ali, nič mi neostáva, len sa zas vybrať v tom spravnom čase na východ ochutnať výbornu slaninku a nazbierať Lieviky.
Reagovať na správu
paráda, opäť pekná séria
Reagovať na správu
to jsou krásné a zajímavé houby
Reagovať na správu
Krásné foto a moc zajímavé huby!
Reagovať na správu
Je to fantastická huba,výborne chutí.
Reagovať na správu
Ďakujem všetkým Kerestúr som si rád pripomenul
Reagovať na správu
nádherný nález
túžim ho nájsť, ale doposiaľ bezvýsledne
Reagovať na správu
Držím Ti palce U nás je to bežná huba, dokonca tak bežná, že sa mi ju ani nechce zberať.
Reagovať na správu
...ja ju "stretavam" sporadicky, ale mam nasusenu, tak pripravim "morove kura", nabuduce, teraz je peceny kralik, plnka-pecen i huby, a zemak salat...a na B-cko mi slina padla...
Reagovať na správu
Pre mňa jedna z najchutnejších húb. Len mi vždy ruky odmrznú pri umývaní a aj tak mi piesok škrípe medzi zubami.
Reagovať na správu
Jato robím na sucho. Plodnicu roztrhnem na poly, pozriem či tam nieje slimák, prípadne lístie, alebo iná nežiadúca ingrediencia, dôkladne očistím a kladiem buď na sito, alebo do hrnca. Exsikáty potom vložím do mixéra a ... Je to vynikajúce korenie, má len jednú nevýhodu, že farbí na čierno.
Reagovať na správu
Aj mne sa páči. Martula, až bude sezóna a, ako sa vraví, dožijeme, dám echo a vybehneme do Karpát, do Kuchyne.
Reagovať na správu
Pekné foto. Táto huba je u nás veľmi hojná, zbieram ju a používam viac-menej ako koreninu. Na moju chuť je dosť aromatická...
Reagovať na správu
ako to, že som si to všimla až teraz? parádny obrázok, gratulujem !
Reagovať na správu
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.