Len posoliť a na masielku kššššššššššššššš - na panvici... MŇAM ! Ale skúsili ste aj BEDĽOVÉ BARANČEKY ? To sa urobí klasická hubová praženica redšej konzistencie vajec a "natrie" sa na jednotlivé obarené veľké klobúky bedlí, hojne sa posype pretržlenovou vňaťkou, zvinie sa ako štrúdľa a boky sa skryjú do "barančekov, ako keď robíme plnené kapustné listy, a takéto zvitky sa ukladajú na pekáč vedľa seba ako kysnuté buchty. Pekáč sa pripraví tak, že sa na rotopenú nezdravú bravčovú masť nakrája veľa cibule na veľé kolieska, slaninka na kocky, posolí sa to okmínuje, podľa chuti okorení a trošku sa to "naštartuje" a keď sa začne cibuľka "potiť" vezmeme do prstov štipku cukru (!!!) a jemne ním základ "osolíme" . Naukladáme nachystané "barančeky" tak, aby konce zvitkov boli naspodku (aby sa nerozbaľovali). Povrch potrieme roztopenou masťou ( alebo pri ukladaní jednoducho pováľame v základe ) okmínujeme, okoreníme , jemne ( ale naozaj jemne) poprášime hladkou múkou zmiešanou s mletou sladkou ( ale prečo nie i čtipľavou ? ) paprikou a zakryjeme alobalom šup do trúby tak na 200 stupňov na 8 minút ( prečo 200, prečo osem neviem, ale tak sa osvedčilo ). Potom barančeky odkryjeme a necháme dopiecž do zlatovo ružovo hnedova..., proste podľa ľubovôle. Dobrú chuť ! A pochopiteľne dúšok tramínu červeného neuškodí, a hlavne ulahodí ! Pekný deň priatelia !!!
Reagovať na správu
Pripeč ten vrch do chrumkava ! Šialené !!! Dobrú chuť !
Reagovať na správu
Michal, narobil si mi chute, ale kde dnes zohnať na rýchlo bedle? U nás je po búrke a ešte prší.
Reagovať na správu
No veď to, za sociku bol aspoň Tuzex, že sa dali nedostatkove veci zohnať. Ale myslím že ani tuzex by nepomohol... Pekný deň !
Reagovať na správu
to tu ešte nebolo - pekný detail
Reagovať na správu
Aj suppper, to jsem netušila, že fotka rozpoutá takový kulinářský záchvat, dík za recept, včil budu běhat po lese, jak divá za tými bedlami! ...bo aj u nás už Tuzex je dávno zrušený...
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.