Nasledujúce fotografie
Diskusia k fotografii
sága rodu smrčkovcov
Reagovať na správu
Ďakujem za reakciu. Recept:
Klobúčiky sú surové - odkladám väčšie plodnice.
Plnka:
Mleté mäso, soľ, čierne korenie, mletá paprika a rozotrený cesnak.
Surové hlúbiky pokrájam na drobné kolieska a orestujem na cibuľke, ktorú opražím na oleji a masle do zlatista, kým sa neodparí všetka šťava, ktorá sa uvoľní z hlúbikov. Všetko zmiešam pridám surové vajce a trošičku strúhanky.
Klobúčiky naplním ozdobím kolieskami cibule a slaninkou a zapečiem v rúre kým sa neodparí šťava z klobúčikov 30 až 45 minút.
Želám bohaté nálezy a dobrú chuť.
Reagovať na správu
ďakujem za recept, chýba mi už "len" tá najpodstatnejšia ingrediencia, určite budú chutiť takto upravené aj pečiarky
Reagovať na správu
Mniam ... vyzeraju PRUDKO jedle Dobru chut !
Reagovať na správu
...je to najchutnejšie chlapské jedlo zo smrčkovcov aké poznám. Manželkám kamarátov to tak chutilo, že svojim manželom nič nenechali.
Reagovať na správu
No do kelu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovať na správu
toto sme uz doma tiez skusali - pre mna osobne je to najchutnejsie vyuzitie smrckovcov
Reagovať na správu
a ja tu teraz dojedam suche kolace od Velkej noci
Reagovať na správu
výborný recept mňam
Reagovať na správu
Vyzerá to parádne. Ešte mať tak za pekáč smrčkovcov...
Reagovať na správu
Ja mozem iba snivat, kedze som nikdy nepoznala miesta s ich vyskytom Ale pozvat by som sa dala
Reagovať na správu
... nové miesta hľadám hlavne v jarkoch pod čerešňou. Ďakujem za reakciu.
Reagovať na správu
Aj smrcky mozu byt,dokonca maju vačšu dziru a viacej mleteho sa zmesti. Ta udena slaninka tomu prida paradnu chut. Prave som par kuskov zjedol a chuti to viac oko priemerne. Lubka toto jedlo zaraduje do sezonneho jedalnicka.
Reagovať na správu
Tusim idem pozriet,ci nieco nedorastlo aj ked dve noci mrzlo. Keby boli,tak môzeme naplnit mäsom a dat do mraznicky? Tak ale na dva mesiace lebo mrazit prazne klobuky sa mi nechce.
Reagovať na správu
Lubka,ze najdi mi Mikulu ako to robil ...som sa nahladal ... a to Palko ...akurat ide Lubka piect.
Reagovať na správu
musi to byt dobrota
Reagovať na správu
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.