Nasledujúce fotografie
Diskusia k fotografii
![Jaro . <span class="badge">atlasár</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/jaroslav_kuriplach_8200.jpg?rnd_cache=1)
a nerastu ti tam nahodou discinky ![](/images/design/smile4.gif)
Reagovať na správu
![Mgr. Ján Červenka <span class="badge">mykológ, atlasár, moderátor</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/jan_cervenka_146.jpg?rnd_cache=1)
Nie, ale už mám pekné mycélium ohnivca jurského. Možno bude čoskoro aj sadba. ![](/images/design/smile4.gif)
Reagovať na správu
![Ing. Pete Nouzovský <span class="badge">atlasár, mykológ</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/pete_peten._19835.jpg?rnd_cache=1)
Janko, jak to sterilizuješ?
Reagovať na správu
![Mgr. Ján Červenka <span class="badge">mykológ, atlasár, moderátor</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/jan_cervenka_146.jpg?rnd_cache=1)
Obilie vo vysokom tlaku a túto trávu stačí ponechať v horúcej vode. Hlive niektoré mikroorganizmy prospievajú.
Reagovať na správu
![Mgr. Ján Červenka <span class="badge">mykológ, atlasár, moderátor</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/jan_cervenka_146.jpg?rnd_cache=1)
Nemám, pokusy robím vo firme. Podrobnejšie receptúry si teda radšej nechám pre seba. ![](/images/design/smile4.gif)
Reagovať na správu
![Marta Everlingová <span class="badge">pokročilý</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/marta_e_8490.jpg?rnd_cache=1)
Janko, vidím, že Tvoje pokusy sú úspešné. Tak nech sa Ti darí aj naďalej.
Reagovať na správu
![Emília Smiková <span class="badge">pokročilý</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/emilia_smikova_13154.jpg?rnd_cache=1)
Janko, nech sa Ti darí a veľa trpezlivosti
...
Reagovať na správu
![Božka Skolozdrovic <span class="badge">atlasár, moderátor</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/boza_skolozdrova_270.jpg?rnd_cache=1)
Na ake pody to nanasas? Na MPA s laktozou?
Reagovať na správu
![Božka Skolozdrovic <span class="badge">atlasár, moderátor</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/boza_skolozdrova_270.jpg?rnd_cache=1)
V minulosti som si objednavala pody podla potreby. Teraz sa ako bezny clovek uz k nim nedostanem. Je dobre ked ma clovek robotu, kde moze experimentovat aj so zalubami. Velmi ti fandim - experimentuj a informuj ![](/images/design/smile1.gif)
Reagovať na správu
![Mgr. Ján Červenka <span class="badge">mykológ, atlasár, moderátor</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/jan_cervenka_146.jpg?rnd_cache=1)
Zatiaľ som v tom len začiatočník, ale rýchlo sa vzdelávam. Autokláv r. v. 1986 ide na plné obrátky od rána do večera, len občas zaprotestuje. Made in Czechoslovakia, kvalitka.
Reagovať na správu
![Božka Skolozdrovic <span class="badge">atlasár, moderátor</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/boza_skolozdrova_270.jpg?rnd_cache=1)
Ja som zivne pody v robote sterilizovala v tlakovom hrnci - uplne mi postacoval na 3-4 zivne pody. Neskor sme ich iba rozvarali v hrci s vodou. Material ako je trava ci drevene piliny uz potrebuju autoklav. ![](/images/design/smile1.gif)
Reagovať na správu
![Mgr. Ján Červenka <span class="badge">mykológ, atlasár, moderátor</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/jan_cervenka_146.jpg?rnd_cache=1)
Hej, tlakový hrniec stačí. Mne už pomaly ani malý autokláv nepostačuje pri tom objeme, ktorý sterilizujem. Túto trávu som len doma obaril horúcou vodou a nechal máčať 2 hodiny v zaviazanom sáčku, aj keď sa odporúča nechať to tam aj pol dňa. Ale stačilo to. Pri hlive určite, keďže rastie extrémne rýchlo a konkurencii nedáva veľkú šancu.
Reagovať na správu
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.
Informácie o fotografii
Autor fotografie:
Mgr. Ján Červenka
Čas a miesto:
17. 04. 2015, Bratislava
Popis:
Mycélium hlivy ustricovitej na pasterizovaných trávach z predchádzajúcej sezóny, natrhaných v suchom stave v marci 2015 pri Dunaji. Mycélium bolo získané klonovaním z klobúka plodnice kúpenej v Kauflande a po prerastení na živnej pôde prenesené do vysterilizovanej pšenice. Na prerastanie bola použitá iba 8-dňová pšeničná sadba.
OBR 513641
Ďalšie informácie:
ID: 515619; Zverejnené: 17. 04. 2015, Model:DSC-W130; Clona:f/2.8; Čas:10/400s; Blesk:Nie; Ohnisková vzdialenosť:535/100mm
Zaradené:
Ďalšie fotografie
úlovokRe: 25
Mgr. Ján Červenka
12. 05. 2012