Nasledujúce fotografie
Diskusia k fotografii
Janko Komár bol zvedavý, že čo varím, tak reku mu ukažem ako to dopadlo
Reagovať na správu
Vyzerá to veľmi lákavo Ivetka.. podobný posúch pripravovala moja babička a volala to "potierkový koláč". Pridávala do smotany bylinky, najčastejšie kôpor alebo pažítku a mám taký dojem, že keď bolo smotany málo a jedákov veľa, časť smotany nahrádzala bešamelom (upražené maslo s múkou zriedené mliekom)
Reagovať na správu
Milka aj my mame tento recept od nasej babicky...pamatam si, ked sme k nej do Častej prisli, cela kuchyna rozvoniavala, piekla ich v sporaku - tak ho ja nikdy v elektrickej rure neupeciem ....a nebolo pre nas ,,mestanov,, vtedy lepsieho jedla. Bola to pre nas velka vzacnost taketo jednoduche a chutne jedlo jest. A tak to vo mne ostalo z detstva a snazim sa aj mojim detom takto priblizit nase rodinne tradicie. A veru toto jedlo maju radsej ako nejake maso
Reagovať na správu
jooj dva razy by si ma nemusela nukat az mi slinky tecu
PS tulipan som este nekostoval ale urcite bude chutny
Reagovať na správu
podľa toho receptu tu musí byť fantastické a možno to aj vyskúšam, lebo zistil som, že mám všade popchaté sušené hríby, na ktoré som už aj zabudol
Reagovať na správu
už som vyskúšal a všetci sa oblizovali! a to som ako vidím zabudol asi polovicu prísad (zemiaky, cesnak, slivky), ale vieš ja varím tak, že od oka, miesto prášku som dal hubovú polievku zo sáčka
Reagovať na správu
Tak si mi narobila slinky, toto varíme aj my len som doteraz nedávala slivky, vyskúšam.
Reagovať na správu
Z tých posúchov by som ochutnal.
Reagovať na správu
Vyzerá to super dobre.Pekne si napísala ten recept,už len to vyskúšať.Riadna provokácia na chuťové bunky...To sa Ti podarilo Ivetka.
Reagovať na správu
...tento týždeň som mal aj baraniu hlavu,teda polievku z nej
Reagovať na správu
parádička,idem do chladničky
Reagovať na správu
s podobnými posúchmi som sa stretla na jarmokoch, piekli ich na otvorenom ohni a predávali ako podpecníky, chutili výborne
Reagovať na správu
mňam chuťovka - aj ja milujem všetko , čo je uvarené s hubami....
Reagovať na správu
fotografiu som si pridala medzi "vybrané",
táto delikatesa chutila super a mám ďalšiu špecialitku, ktorú budem varievať u mňa doma,
na tie posúchy dávam na tenké prúžky nakrájaný pór, dostať ho stále čerstvý a je aj veľmi zdravý
Reagovať na správu
Zuzka to ma tesi, ze tento recept a tradicia poputuje aj do dalsej domacnosti a ze vam vsetkym polievka a posuchy chutili
Reagovať na správu
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.
Informácie o fotografii
Autor fotografie:
Iveta Vašičková
Čas a miesto:
26. 01. 2012, Bratislava - u mňa doma
Popis:
Dnes som sa rozhodla, že uvarím polievku, ktorú podľa našich rodinných tradícií varím aj na Vianoce. Je naozaj výborná a hodia sa k nej ako príloha posúchy so smotanou, môžu byť aj so slaninou, cibuľkou.
Recept : Dáme variť sušené huby - najlepšie dubáky alebo suchohríby, pridáme bobkový list, šošovicu alebo fazuľu a osolíme. Keď sú huby mäkké pridáme sušené slivky, na kocky nakrájané zemiaky, cesnak a varíme pokým sú zemiaky skoro rozvarené. Pridáme 1 liter plnotučného mlieka, jednu smotanu na šľahanie a ja pridávam na prilepšenie aj 1 PL hubového prášku. Necháme chvíľu povariť. Dochutíme trochou cukru, 1 strúčikom rozotreného cesnaku, octom alebo citrónom. Nakoniec pridáme do polievky jačmené krúpy, ktoré varím zvlašť, aby polievka nebola príliš hustá. Vyskúšajte, chutí naozaj neskutočne
recept na posúchy : 1kg polohrubej múky dáme do väčšej misy, osolíme, pridáme 1 vajce. V malom hrnci zohrejeme asi 350ml mlieka, pridáme 3PL cukru, 1 kvasnice, pol Hery - alebo 1dcl oleja priamo do múky. Necháme kvások chvíľu vykysnúť a pridáme k múke. Vymiesime cesto, ktoré nemá byť príliš tuhé a dáme ho asi na 45 minút vykysnúť. Potom ho rozdelíme na 4 diely. Každý diel cesta rozotrieme na vymastený plech tak, aby bolo čo najtenšie. Na vrch dáme kyslú smotanu - najlepšia je červená, veľká z jedného hypermarketu a trochu posolíme.Môžme pridať aj cesnak alebo miesto smotany dať bryndzu s kôprom atd. Pečieme asi 15-20 minút na 190-200 stupňoch. Vychladnutý posúch nakrájame na obdĺžniky. Dobrú chuť
Ďalšie informácie:
ID: 308562; Zverejnené: 26. 01. 2012
Zaradené:
Ďalšie fotografie
lienka Re: 18
Iveta Vašičková
13. 01. 2012