2. obrázok Tibetská huba - mliečna
Pred možnosťou upozorniť ostatných návštevníkov na fotografiu je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla. |
Nasledujúce fotografie
Diskusia k fotografii
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.
Informácie o fotografii
Autor fotografie:
Čas a miesto:
20. 12. 2009, Kuchnský stôl v byte
Popis:
2. Je to asi viariant kombuchy (čajovej "huby"), ktorú tibetskí mnísi "naučili" žiť v mlieku. Ja dávam 1 polievkovú lyžicu premytej hubky do sklenenej fľaše s 3 dcl nízkotučného mlieka. Za 24 hod je kefír hotový. Precedím na plastovom sitku (pomáham plastovou lyžičkou - hubka nemá rada kovy), premyjem vodovodnou vodou a premytú hubku opätovne zalejem 3 dcl mlieka. Kefír je hustý ako smotana a pije sa po dúškoch. Objem hubky sa zdvojnásobí asi za 3 týždne. Má sa rozdeliť a polovicu darovať dobrému priateľovi.
Ďalšie informácie:
ID: 183285; Zverejnené: 20. 12. 2009