Nasledujúce fotografie
Diskusia k fotografii
Pozná niekto ako sa pripravuje? Mám toho na záhrade strašne veľa.
Reagovať na správu
nieco som nasiel na nete: Pre príjemnú nakyslú a ľahko slanú chuť sa portulakou ochucujú šaláty, krémové polievky, majonézy, mäsá, ryby alebo sa upravuje ako špenát. Pri varení listy rýchlo strácajú arómu , a preto sa pridávajú rozkrájané až do hotového pokrmu.
Reagovať na správu
...sa dá fakt takto použiť?
Tiež jej mávam na záhradke prebytok,vítaná informácia,vďaka !
Reagovať na správu
Žádný strach, ukousl jsem si už několikrát syrových lístků a stále zůstávám zdráv a vesel.
Reagovať na správu
Ked budem pliet tak si dzobnem.
Reagovať na správu
zaujimave.. tato burinka sa zacala objavovat aj u nas.. predtym som ju nepoznala.
Reagovať na správu
sfotte ju ked bude kvitnut, pre mna zo severu to je exotika, videl som ju raz v zivote
Reagovať na správu
Už zopár rokov jej mávam plnú záhradu a neviem ju vykynožiť. Dorastá do priemeru aj 60 cm. Rastlina produkuje tisícky semiačok a rýchlo sa premnoží. A aj keď jej podkopete korene, zatiahne lístky okolo kvetu a je schopná udržať si vlahu až pokým semiačka nedozrejú. Máme ju premnoženú v celej záhradkárskej osade.
Reagovať na správu
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.
Informácie o fotografii
Autor fotografie:
Milan Zajac
Kvalita:
Bežný druh
Čas a miesto:
01. 09. 2010, Okolie Bratislavy
Popis:
Poľná, teplomilná burina, ktorá obľubuje suchšie, výslnné stanovištia. Nájdeme ju na okrajoch ciest, chodníkov, v priekopách, na poliach, vo vinohradoch atď. V niektorých oblastiach sveta sa pestuje ako zelenina.
Identifikácia:
Identifikoval Milan Zajac (mino31)
Exsikát neexistuje
Ďalšie informácie:
ID: 253261; Zverejnené: 10. 02. 2011
Zaradené:
Ďalšie fotografie