Nasledujúce fotografie
Diskusia k fotografii
Svinam sa u Vas riadne dari. Cim ich opalujete?
Jednu babčinu si trocha pamätam. Chodila sa na nu pozerat cela dedina a hadali jej 370kg. Zadne stehno ze malo 37kg. Ale vtedy sa svina chovala skoro dva roky.
Reagovať na správu
Táto nemala ani rok ,bolo to holandské plemeno na maso,opaľujeme ich slamou ako dakedy a chová sa tak aby to bolo čisté domáce
Reagovať na správu
Mame teraz,tak trocha zabijackovu vônu. Lubka prave veri huspeninu. Pozerame na tvojho brava a spominame na zabijacky z detstva.
U nas sa opalovalo nejakou papradou. Pripalena koža siroko daleko rozvôniavala,zleteli sa sojky...potom tlacenka v kozi zo zaludka,na nej doska a zatazena kamenom...mäso na udenie sa pacovalo v drevenom koryte sanitrou,obracalo sa,polievalo aj tri tyzdne,v studenej komore....klobasky na tycke pod strechou aj do marca vydrzali,rybyckou sme si ukrajovali zo šoldri-udena sunka...
Reagovať na správu
Presne ako hovoríš všetko robíme .Ja ešte obáram vo veľkom koryte,ale toto mi trochu trčalo von z neho ,aj keď také 200kg sa zmestí doň,no a potom až opaľujeme.Ešte si zabudo že jaternice ,črievka narobiť,studeno v miske.
Reagovať na správu
Crievka som uz ako taky 7 rocny musel cistit. S takou plochou trieskou sme nejako "šľajmovali",preplachovali vodou,prefukovali. Nejake hurky sa dali aj do tych 5-6cm hrubsich criev a tie som nechcel jest.
Reagovať na správu
u nás sa chodilo na potok aj pri - 19 C som ľad rúbal...a škoda ešte že som nestíhal cvakať ako sa kúpe ,opaľuje atď...
Reagovať na správu
tak takúto sviňu zabíjať to už sa ani nevidí, u nás sa už len také do 150kg
Reagovať na správu
Tak to je naozaj kusisko
Reagovať na správu
a aké chudé mäsko má
Reagovať na správu
Tak to už hej, mäsa bude ako dreva.
Reagovať na správu
Parádička.Dobre ste ju chovali, Roman .
Reagovať na správu
Presne, tiež sme jeden rok chovali podobné plemeno a tiež to bola obluda, pre tuk už na konci ani nevidela. Chute ste mi spomienkami narobili! .....čerstvo opálená špička ucha alebo mozoček s vajíčkom a cibuľkou alebo posolená surová koža... ach jaj!
Reagovať na správu
čo je to nuda ? keď som doma to slovko nepoznám...chýba mi 8 deň v týždni
Reagovať na správu
najlepšie huby sú rezne z tohoto prasiatka mňááám...ale samozrejme milujem aj huby
Reagovať na správu
Takto to bývavalo pred niekoľkými rokmi aj u nás. Ošípané sme prestali chovať, keď neďaleko vybudovali dve sídliská.
Reagovať na správu
Krasna "musurka"....to bude dobrotok u Vas A zabudol si predstavit toho hlavneho masiara v modrej kombineze. Pozdravujeme.
Reagovať na správu
krásny kúsok,ja akurát solím bôčiky
Reagovať na správu
každý rok to robíme aj mi ako deti sme sa stále motali a niečo robilo okolo
Reagovať na správu
Samí chlapi pri robote, ženy asi črevá umývajú, alebo rožky do krvavničiek krájajú. My sme tie v hrubom čreve volali ,katerina,neviem prečo.V zdraví užite, určite si aj hafani prídu na svoje.
Reagovať na správu
krasny chlapec a z tej zabijacky by sa nachovala aj cela dedina...ze skoro 300kg
Reagovať na správu
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.
Informácie o fotografii
Autor fotografie:
Roman Verkin
Čas a miesto:
19. 11. 2011, Muránska Lehota
Popis:
A je na zimu,1 kus sme predali pred 2 mesiacmi a malo cez 250 kg,toto ešte narástlo ,chováme už cez 40 rokov a toto je asi rekord takmer 300 kg,do koryta sa nám nezmestilo...
Ďalšie informácie:
ID: 302785; Zverejnené: 25. 11. 2011, Model:Canon PowerShot A2000 IS; Clona:f/3.2; Čas:1/20s; Blesk:Nie; Ohnisková vzdialenosť:6400/1000mm
Zaradené:
Ďalšie fotografie