Jožko dnes som pozeral recepty na demikát a všetky boli naprd
a vymyslel som za pár minút perfektnú demikátovú polievku
so smrčkovcami českými. Tu je recept:
Sušené smrčkovce české namočíme tak dve hrste do misky s vodou
na 1-2 hodiny. Suším menšie celé, alebo veľké na polovičky.
Do väčšieho hrnca si dáme tak pól masla a pridáme na koliečka
pokrájaný celý pór a podúsime ho, pridáme na menšie kocky nakrájané
zemiaky tak 6-7 ks a soľ, tiež chvíľku podusíme a ku koncu pridáme sladkú
mletú papriku, riadne zamiešame a pridáme rýchlo z kanvice na varenie
horúcu vodu celkovo tak 3 litre. Dochutíme soľou, ale opatrne, bacha na bryndzu.
Keď sú zemiaky uvarené, zoberieme ponorný mixér a všetko dôkladne
rozmixujeme. Pridáme smrčkovce čo sme dali máčať do misky aj s vodou.
necháme variť tak 20 minút. Medzitým si nakrájame dve cibule na kolieska
a iba na polovice prerežeme a rozdrolíme a nakrájame si slaninku takú mäskovú
na kocky cca 7x7x mm. Slaninu dáme na panvicu a opražíme trošku a po chvíľke
pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme pomaličky úplne do hnedasta a chrumkava.
Do polievky pridáme bryndzu ja dávam hodne 300-400g a málinko zavaríme a dôkladne ju rozmiešame varechou. Pridáme orestovanú slaninku s cibuľkou a kyslú smotanu tak 400 ml rozmiešame a vypneme. Môže sa to ešte urobiť aj tak, že dáme variť o 2 zemiaky viac a časť uvarených zemiakov potom sitkom vyberieme a pridáme ku koncu. Prajem dobrú chuť, potom mi napíšte či chutilo, vymyslel som to dnes po práci a mňamky...
Reagovať na správu
Ďakujem Vlado. Vyskúšam a napíšem. Dnes som nazberal dosť a urobil som fašírky. Mňam.
Reagovať na správu
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.