Nasledujúce fotografie
Diskusia k fotografii
pekne a chutne naplneny kosik
Reagovať na správu
KRáSNY DARčEK. BERIEM.
Reagovať na správu
Marcel, paradota, super pohľad.
Reagovať na správu
...dobre Marcel,toto som tak neskúšal ešte
Reagovať na správu
Z černíc robím domáci
sirup a je perfektný.
Dám ich mierne nakvasiť do 5l
fľaší s predierkovaným
mikroténom na dva tri dni
a na liter šťavy ide 1,5 kg
kryštáľového cukru a 20 dkg
kyseliny citrónovej...
Robíme aj z malín, jabĺk, čučoriedok,
drienok, ríbezlí, hrozna, perfektný
je z grepfruidov a iných citrusov.
Reagovať na správu
Presne aj z bazy je perfektný.
A z drienok je úžasný, len tie
v málinko vode prevarím čerstvé
a potom vychladené odšťavujem
gázou. To ma len tak kedysi napadlo
a je perfektný.
Reagovať na správu
Černice mám veľmi rada. No tie rastú aj u nás. Ale ten trúdnik, ten by som brala všetkými desiatimi.
Reagovať na správu
Si milý.
Vraj je to výborná jedlá huba. Ešte som nemala možnosť ju ochutnať.
Reagovať na správu
Krásne plody lesa .
Reagovať na správu
Pekné "spolužitie" v košíku. Kým sme ešte bývali v Poprade, tak sme bežne doniesli z lesa v lete popri hríboch aj čučoriedky, občas maliny, brusnice. Vlastne čo les vtedy "dal" ...
Reagovať na správu
Mne veľmi chutia lesné jahody.Pred rokmi pojedol z vedľajšej dediny chlap ľuľkovec zlomocný.Ale je v poriadku.U nás čučoriedky nerastú.Veľa ľudí nevie aký je ľuľkovec nebezpečný a mýlia si ho s čučoriedkami.
Reagovať na správu
Marcel, u nás pod Tatrami sa roky robievala z ľuľkovca tinktúra ( celá rastlina s už dozretými plodmi). Je to dlhoročný osvedčený liek. Dáva sa to do alkoholu a potierajú sa potom s tou tinktúrou zapálené a hnisavé rany. Takže len na vonkajšie použitie.
Aj tu v okolí Poltára sme už objavili ľuľkovec a urobila som si tiež z neho tinktúru a aj som rozdala známym sušené bylinky, aby si narobili tunktúru.
Reagovať na správu
Černicový lekvár my najviac chutí.
Reagovať na správu
Hmmm. Pekný pohľad!
Reagovať na správu
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.
Informácie o fotografii
Autor fotografie:
Marcel Kascak
Čas a miesto:
10. 08. 2014, Ondavská vrchovina
Popis:
To je dobrá kombinácia asi pre všetkých...Černíc bolo oveľa viac,ale v lese chutia najlepšie....
Ďalšie informácie:
ID: 506220; Zverejnené: 22. 01. 2015, Model:DMC-TZ6; Clona:f/3.3; Čas:10/600s; Blesk:Nie; Ohnisková vzdialenosť:41/10mm
Zaradené:
Ďalšie fotografie
MÁJRe: 19
Marcel Kascak
03. 01. 2015
GPSRe: 1
Marcel Kascak
25. 11. 2014