Nasledujúce fotografie
Diskusia k fotografii
Tieto chutné, tvrdé plávky rástli v suchej jeseni pomerne hojne v bukových lesoch, ale na poriadne foto som si nenašiel čas (vždy už bol večer).
Reagovať na správu
Vypadaju velmi zdravo. Niekto plavky neberie, no ja ich mam velmi rada podusene iba na rasci, co moze jest aj moj synak, ktory vela hub nemoze
Reagovať na správu
Tieto tvrde "bukoviatka" ako ich ja volam, nebyvaju moc cervave, ale plavku cernastu som este nenasla ani raz co by nebola aspon ako tak neprederavena a preto neviem vobec aku ma chut, hoci sa pise, ze je podradnej kvality. Rada by som aj tu skusila
Reagovať na správu
ja mam niekolko lokalit...par poharikov zavarenych mam, mladuckych tvrdych plodnic...moja skusenost, starsie plodnice byvaju prevazne cervive...a po styku s nimi ruky akoby mastne zostavaju...a jedinecnu vôňu majú, jedna z mojich najoblubenejsich plavok...aj na výnimočnú delikatesu, "plávkové škvarky" ich často používam OBR 158568
Reagovať na správu
Tuto Tvoju delikatesu som spravila v auguste na Orave len z pamati a po poradeni sa s Vilkom Hauzerom a veru skoro som nestihla ani ochutnat...tak sa za nou zaprasilo do brusiek nahubakov
Reagovať na správu
Tak toto vyzerá veľmi dobre, to musím vyskúšať, len neviem, či to nie je mrhanie dobrotami, lebo huby a slanina sú pre mňa aj osve najlepšími dobrotami.
Reagovať na správu
Jožko, pre mna tak isto (i ked o nieco vysie ako slanina je klobaska)...ale ich kombinacia dojem "dobroty" ešte umocnuje...vyskusaj, a daj vediet, som zvedavy, aky dojem to na Teba urobi...a ked sme pri "huboškvarkoch"...jedinecne, neopakovatelne, su z "mlieča" OBR 276467 ...a ja som aj nasušil, do kapustnice, davaju jej taku neopísateľnú chuť, taktiež vynikajuca papa....a v škvarkoch ziadna rezavá horkost, skôr taka jemnučká, a ladená skôr do pikantna...vyskušaj, určite neobanujes....a co "ostrá kyslá z uchovca bazového"...chystas sa na nu ?...ide u Vas momentalne ?...tu na štiavnicku mrazy udreli...skamenelo Judáš ucho...
Reagovať na správu
Vlado takéto čosi by ma donedávna ani nenapadlo jesť ani pripravovať. Prišli ale v lete moje sesternice, ktoré bývajú za morom a za oceánom. Po dlhej dobe chceli ísť na Podsuchú. Jedného dňa ako sme spomínali na mladosť vysmažili na olivovom oleji takéto čosi zo zmesi plávok, rýdzikov a aj nejakých hríbov. Bolo to neskutočne fantastické. Treba ešte dodať, že huby zbierali deti. Akoby som videl nás kedysi dávno. Decká spoza mora a druhé spoza oceánu najprv na huby pri príchode nereagovali ale potom... Akoby som sa pozeral na nás s mojimi sesternicami a sestrou v minulosti. Až slzy šli z očí. Sú to rodení hubári!!! Presne ako my kedysi dávno.
Reagovať na správu
Neviem ako ty, ale ja som si ich cenil dosť vysoko, keď iných húb bolo málo. Zbieral som ich aj večer, keď som sa ponáhľal domov, lebo pekne svietili.
Reagovať na správu
Priznám, že ja som ich veľa nenašiel. Výnimkou bol asi tento rok na jeseň, keď iných húb bolo málo. Zobral som len tú najväčšiu kvôli určeniu a aj sme ju zjedli po určení - bola fakt vynikajúca. Keby som vedel aká je dobrá, tak ich možno zoberiem viac
Reagovať na správu
Váš názor alebo poznámka
Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.
Informácie o fotografii
Autor fotografie:
Jozef Pavlík
Kvalita:
Jedlá huba
Čas a miesto:
01. 10. 2011, Laborecká vrchovina, Snina, Trstená, 290 mnm.
Popis:
Rástli v riedkom bukovo-hrabovom lese.
Identifikácia:
Podľa makroskopických znakov
Identifikoval Jozef Pavlík (Sade)
Exsikát neexistuje
Ďalšie informácie:
ID: 307809; Zverejnené: 15. 01. 2012
Zaradené:
Užitočné linky:
Ďalšie fotografie