zavaranie Prášnice bradavičnatéj

francesco400 5.10.2009 12:05
Chcel by som sa spýtať či už niekto niekedy zaváral prášnicu a či je to vôbec možné lebo by som mal záujem a myslím si že by to mohlo byť chuťovo výborné.
Ak máte niekto aj recept bol by som zaň vďačný.
Skúsil by som aspoň sladko kyslý nálev.
Za radu vopred ďakujem

bršo 5.10.2009 12:32
pochybujem, že to pôjde zavárajú sa väčšinou tvrdé huby, z prášnic ti vznikne akurát tak sladkokyslá prpa. ktorú môžeš, ako tu radi hovoria, za stáleho miešania liať priamo do hajzlu

px pokročilý 5.10.2009 14:43
Na zaváranie sa nehodia.Skús ich usmažiť môže byť aj ingrediancami aj vajíčom,uložiť do pohárov,dobre uzavrieť a vysterilizovať.Máš hotový lahodný pokrm samostatne,alebo ako prílohu.Pol roka na tmavom a chladnom mieste určite a zaručene vydržia.

standoban pokročilý 5.10.2009 19:47
Ja som ich aj zaváral,ale v zmesi s inými tvrdšími hubami.No nič moc.Ako píše Janko,najlepšie sú čerstvé v praženici,alebo samotné len na masle.

Rados3berny 5.10.2009 21:05
V sladkokyslom náleve sú skoro bez chuti. Ani sa nerozvaria, ako tu niekto píše. Len budú vyzerať ako rozmoknuté kúsky syra. V praženici je to trocha iné. Podľa mňa je ich škoda zbierať, je veľa chutnejších húb ako prašnice.

ivo atlasár 10.11.2009 21:17
Vyskúšal si sušiť v sušičke potravin? Sú neskutočné a zostanu krásne biele a chutné (napr. v polievkach famózne).

Palo70+ 6.10.2009 08:19
my sme raz zavarili kocky vatovca obrovského (Langermannia gigantea), veľmi sa zmenšili a boli mľandravé

serpico atlasár 2.11.2009 09:58
...yuyka
A predsa...rastú!, strana 123, ale doporucujem, ubrat z "mleteho bieleho korenia" stipku, viac by vynikla jemnost tejto delikatesy...
...a este prosim drobnost, "serpicom" ma zovu a pisu,
..dobru chut !, prasnic je teraz ako maku (sice su trosku vacsie), este raz rozmyslam ju pripravit, ale osupane plodnice pouzit

yuyka atlasár 2.11.2009 15:00
nuž ja knižku nemám a na internete recepty niesú
..a coze som napisala, zle v tvojom mene.. nevidím?

serpico atlasár 2.11.2009 16:02
...yuyka, s malym s, i logo na trubicky bude s malym...
a recept napisem na stranku, mozno uz dnes...