Úvodná stránka » Diskusné fóra » Diskusie o hubách »

zavaranie Prášnice bradavičnatéj


portret

francesco400 5.10.2009 12:05

Chcel by som sa spýtať či už niekto niekedy zaváral prášnicu a či je to vôbec možné lebo by som mal záujem a myslím si že by to mohlo byť chuťovo výborné.
Ak máte niekto aj recept bol by som zaň vďačný.
Skúsil by som aspoň sladko kyslý nálev.
Za radu vopred ďakujem

Reagovať na správu

portret

bršo 5.10.2009 12:32

pochybujem, že to pôjde zavárajú sa väčšinou tvrdé huby, z prášnic ti vznikne akurát tak sladkokyslá prpa. ktorú môžeš, ako tu radi hovoria, za stáleho miešania liať priamo do hajzlu

Reagovať na správu

portret

J. Č. mykológ, atlasár, moderátor 5.10.2009 13:13

Je to škoda, lebo lepšie sú dusené.

Reagovať na správu

portret

px pokročilý 5.10.2009 14:43

Na zaváranie sa nehodia.Skús ich usmažiť môže byť aj ingrediancami aj vajíčom,uložiť do pohárov,dobre uzavrieť a vysterilizovať.Máš hotový lahodný pokrm samostatne,alebo ako prílohu.Pol roka na tmavom a chladnom mieste určite a zaručene vydržia.

Reagovať na správu

portret

standoban pokročilý 5.10.2009 19:47

Ja som ich aj zaváral,ale v zmesi s inými tvrdšími hubami.No nič moc.Ako píše Janko,najlepšie sú čerstvé v praženici,alebo samotné len na masle.

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 5.10.2009 20:28

...všetko blízko, "teplo", "teplejšie", ale stále nie "zhoríš" !!!

Reagovať na správu

portret

Rados3berny 5.10.2009 21:05

V sladkokyslom náleve sú skoro bez chuti. Ani sa nerozvaria, ako tu niekto píše. Len budú vyzerať ako rozmoknuté kúsky syra. V praženici je to trocha iné. Podľa mňa je ich škoda zbierať, je veľa chutnejších húb ako prašnice.

Reagovať na správu

portret

spišak 8.10.2009 19:19

Syr by som bral, mne však pripomínali skôr kúsky vaty.

Reagovať na správu

portret

... 3.11.2009 22:32

nesuhlasim prasnica je jedna z najlepsich hub

Reagovať na správu

portret

Rados3berny 4.11.2009 22:10

1000 ľudí, 1000 chutí

Reagovať na správu

portret

ivo atlasár 10.11.2009 21:17

Vyskúšal si sušiť v sušičke potravin? Sú neskutočné a zostanu krásne biele a chutné (napr. v polievkach famózne).

Reagovať na správu

portret

Palo70+ 6.10.2009 08:19

my sme raz zavarili kocky vatovca obrovského (Langermannia gigantea), veľmi sa zmenšili a boli mľandravé

Reagovať na správu

portret

Sonia 7.10.2009 12:21

Ja ich nakrajam na platky,na polovicku a susim.

Reagovať na správu

portret

bocacha pokročilý 7.10.2009 20:55

Vyprážané v trojobale predčia vatovec.Celé.

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 8.10.2009 09:21

..uz ozaj horuco, ale stale nie "zhoríš" !

Reagovať na správu

portret

J.Pol. atlasár, mykológ 8.10.2009 16:21

Jednou jsem to zkoušel...nedoporučuji.

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 2.11.2009 06:24

jemná krémová..tak toto som mal na ume to "žeravé" OBR 177753

Reagovať na správu

portret

yuyka atlasár 2.11.2009 08:59

Serpico, prosím ťa, ktorý recept to je? Neviem ho nájsť..

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 2.11.2009 09:58

...yuyka
A predsa...rastú!, strana 123, ale doporucujem, ubrat z "mleteho bieleho korenia" stipku, viac by vynikla jemnost tejto delikatesy...
...a este prosim drobnost, "serpicom" ma zovu a pisu,
..dobru chut !, prasnic je teraz ako maku (sice su trosku vacsie), este raz rozmyslam ju pripravit, ale osupane plodnice pouzit

Reagovať na správu

portret

yuyka atlasár 2.11.2009 15:00

nuž ja knižku nemám a na internete recepty niesú
..a coze som napisala, zle v tvojom mene.. nevidím?

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 2.11.2009 16:02

...yuyka, s malym s, i logo na trubicky bude s malym...
a recept napisem na stranku, mozno uz dnes...

Reagovať na správu

portret

yuyka atlasár 2.11.2009 18:09

ok, beriem na vedomie.. a dakujem dopredu za recept..

Reagovať na správu

portret

milustek pokročilý, atlasár 4.11.2009 06:39

??? .. viaceri netrpezlivo ocakavame ten recept

Reagovať na správu

portret

francesco400 9.10.2009 12:52

Ďakujem za radu a ako to vyzerá tak zavárať sa nebude

Reagovať na správu