Kuriatko alebo nie?
![Jan Laurencik portret](https://www.nahuby.sk/images/users/jan_laurencik_11397.jpg?rnd_cache=1)
jancek 1.9.2009 18:58
Nasiel som hubu podobnu kuriatku, bola vsak trochu ruzovo sfarbena a zospodu klobuka nemala rebra, ale take vybezky, co by to mohlo byt?
![Jan Laurencik portret](https://www.nahuby.sk/images/users/jan_laurencik_11397.jpg?rnd_cache=1)
jancek 1.9.2009 19:03
Teraz som si isty, podla fotiek. Dakujem pekne. Vidim, ze je jedla, znamena, ze ju mozem zbierat a jest s kuriatkami? Netreba ju nejako specialne upravovat?
![Stano Husár <span class="badge">moderátor, atlasár</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/stanislav_husar_923.jpg?rnd_cache=1)
Husi moderátor, atlasár 1.9.2009 22:14
Ja ju nezbieram, takže nemám s konzumom skúsenosti, ale dal by som si pri konzumácii pozor vzhľadom na tvrdšiu konzistenciu a ťažšiu stráviteľnosť. To sa ale týka viacmenej aj kuriatok, čiže ...na tenko nakrájať, dobre povariť a s mierou konzumovať.
![Ján Droppa portret](https://www.nahuby.sk/images/users/jan_droppa_8954.jpg?rnd_cache=1)
spišak 1.9.2009 23:46
Tiež som ju dlhé roky obchádzal, lebo sa u nás nezbierala a dostupné atlasy zhodne tvrdili to o tvrdšej konzistencii a ťažšej stráviteľnosti. Blud. Možno jej chýba výraznejšia hubová vôňa, ale ten pôžitok z krájania mäsitej plodnice...
![Maroš Durdiak <span class="badge">atlasár</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/maros_durdiak_69.jpg?rnd_cache=1)
maroš atlasár 1.9.2009 22:27
Ak sa jedná o jelenku poprehýbanú,môžem ju vrele odporučiť.Konzumujem ju veľa rokov,bez zvláštnych úprav,vynikajúca je na spôsob držiek,alebo držkového perkeltu(aj zaváraná na sladkokyslo).Treba dať pozor na zámenu s jelenkou ryšavou,tá je horká.
![Irena Kreutzová <span class="badge">pokročilý</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/irena_kreutzova_3771.jpg?rnd_cache=1)
Aneri pokročilý 2.9.2009 08:52
Jelenky poprehýbané konzumujem dlhé roky. Z inými hubami ich pripravujem na všetky možné spôsoby (praženica, guláš). Má miernu kyslastú chúť, preto je vhodná najmä do omáčok.
![Pavol Ocelka portret](https://www.nahuby.sk/images/users/pavol_ocelka_1361.jpg?rnd_cache=1)
Palček 2.9.2009 07:13
Taktiež odporúčam.Ak niekomu vadí pri zaváraných hubách slizkoť,tak zavarená na sladkokyslo je jelenka super bez slizu. Taktiež robievam lievence s jelenkou ,vynikajúca vec...Inak ju používam ako hoc aký iný hríb.
![Stanislav Bandžuch <span class="badge">pokročilý</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/stanislav_bandzuch_8064.jpg?rnd_cache=1)
standoban pokročilý 2.9.2009 20:52
Na Jelenku poprehýbanú nedám dopustiť.Je to veľmi dobrá huba,ktorá sa dá pripraviť na rozličné spôsoby a výborná je aj zaváraná.A čo je veľmi dôležité,chrobač ju neznehodnocuje.Ak ju nájdeš,vieš,že nie je červivá.
![Tomáš Sceranko portret](https://www.nahuby.sk/images/users/tomas_sceranko_8824.jpg?rnd_cache=1)
siral 3.9.2009 07:25
my ju u nás voláme kamenné kuriatko - asi podľa tej tuhej konzistencie - ale je super na kyslo alebo spolu s čerstvými kuriatkami v polievke. Mňam.
![Adrian Mišiak <span class="badge">pokročilý</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/adrian_misiak_4391.jpg?rnd_cache=1)
pakito13 pokročilý 3.9.2009 12:44
tak isto sa pripajam a mozem len odporucit na vsetky sposoby, pri zavarani na kyslo prstom "oblamem" male kvaple zo spodnej strany klobucika, cisto len z estetickej stranky, ostavaju totiz v pohariku na dne, co nevyzera lakavo