Úvodná stránka » Diskusné fóra » Diskusie o hubách »

pečeňovec dubový


portret

ahaihi 29.7.2009 18:59

podľa znakov je to on, ale po miernom podusení je nejako drevnatý. Je to OK?

Reagovať na správu

portret

J. Č. mykológ, atlasár, moderátor 29.7.2009 19:33

Až drevnatý asi nie.

Reagovať na správu

portret

rudolf2 pokročilý 29.7.2009 22:23

V čom sú dobré?Dnes som našiel pekný mladý,môžem sa poň vrátiť.

Reagovať na správu

portret

J. Č. mykológ, atlasár, moderátor 29.7.2009 23:15

Napríklad na spôsob guláša sú ideálne. Ja ich zbieram dosť často.

Reagovať na správu

portret

rudolf2 pokročilý 30.7.2009 08:46

Ďakujem.

Reagovať na správu

portret

milustek pokročilý, atlasár 28.9.2010 20:45

Mozes ho skusit pripravit aj na sposob "Sirovec a la India", ktory pridal Andy+++. Vlani som ho tak urobila a bol vynikajuci.

Reagovať na správu

portret

ahaihi 30.7.2009 07:46

našla som 3 recepty- guláš, s vajíčkom a sladko kyslý šalát

Reagovať na správu

portret

rudolf2 pokročilý 30.7.2009 08:46

Ďakujem.

Reagovať na správu

portret

Jiří Véle atlasár 3.8.2009 23:38

To vajíčko opravdu k této houbě nedoporučuji, vždy pokoud není předem vařené tak se podivně srazí. Ale pokud mohu doporučit a je to recepis ověčený tak si pamatujte: cca 50dkg pstřeně, dusíme na 3cibulích(20minut) přidáme papriku,pepř(další varianty koření jsou možné) a nakrájenou slaninu, po zredukování přilejeme cca 2dc černého piva povaříme a dle konzistence guláše přidáme záklechku . Já osobně přidávám ještě tak 2až3 lžíce sladké smetany,potom už jenom dobrou chuť.

Reagovať na správu

portret

rudolf2 pokročilý 4.8.2009 02:01

Ďakujem,vyskúšam.

Reagovať na správu

portret

milustek pokročilý, atlasár 28.9.2010 20:48

mnaam, to znie bajecne Jirko.. pridaj do receptov na stranke ako "Pstřeňový guláš s pivem"

Reagovať na správu

portret

uchovec 11.8.2009 19:34

Mladý sa dá aj zavárať v sladko-kyslom náleve.

Reagovať na správu

portret

mach 23.9.2010 22:02

Mám pečeňovec dubový,ale nemám žádný recept na guláš.Byl by sem vám vděčný za zaslání některého z vašich.Dopředu děkuji.

Reagovať na správu

portret

ErikH 30.7.2009 09:36

myslim ze je vhodne pripomenut zvlastnu kyslastu prichut huby, preto ju aj ja pouzivam v kyslych omackach

Reagovať na správu

portret

Willister 29.9.2010 12:11

fantastická polievka! Inak podľa konzistencie, je to ako želé. Si ani nič iné neviem predstaviť... pritom v kuchyni mám pár stoviek hodín odskákaných.

Reagovať na správu

portret

Hasič 28.9.2010 18:51

A dá sa aj po zmrazení použiť?

Reagovať na správu

portret

bzučko 28.9.2010 20:46

Určite áno, ale nesmieš ho rozmraziť, len hodiť do horúcej vody ,alebo na olej. Ináč pustí vodu. Ale to platí pre všetko zmrazené.

Reagovať na správu

portret

milustek pokročilý, atlasár 28.9.2010 20:49

ano.. ja som ho zmrazila uz poduseny a nestratil na kvalite

Reagovať na správu

portret

Palček 30.7.2009 10:42

No ja som ho raz skúšal vyprážať v klasickom trojobale a tá kyslastá chuť tam nebola na mieste:o(

Reagovať na správu

portret

Čáp 31.7.2009 08:52

Když se naloží do mléka, dá se té kyselosti zbavit.

Reagovať na správu

portret

Palček 31.7.2009 15:09

...skusím to mliečko:o)Už mi chýba len pečenovec:o)Dík

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 31.7.2009 16:17

..."pečeňovec má slabú kovovú pachuť , preto ho odporúčame pokrájať na tenké plátky a namočiť ich asi na 2 hodiny do mlieka,, aby sa odstránila kyslá a trpká príchuť. Potom ho možno pripravovať na grile ako minútku, s trochou cibule, bazalky a cesnaku. Vyskúšajte ho pripravený na otvorenom ohni ako živánsku. Je vynikajúci ako prísada do polievok a omáčok, ktorým dodá zvláštnu chuť a farbu" (opajcnuté z "Veľká kniha o hubách, Peter Jordan a Steven Wheeler")

Reagovať na správu

portret

rudolf2 pokročilý 4.8.2009 02:00

Ďakujem, vyskúšam,poviem.

Reagovať na správu

portret

korbačka 4.8.2009 08:15

Ak bude čas a ochota aj na toto,neobanujete-pečeňovec som pomlel ako na fašírky,cibuľka,trocha horčice,strúhanka,vegetka,gril korenie do múky zmiešať a urobiť kroketky.Vypražiť a navrch tatarku.Zapíja sa Šariš 12,jeden na osobu.

Reagovať na správu

portret

marianzosabinova pokročilý 13.8.2009 18:28

Tá koncovka sa mi páči.

Reagovať na správu

portret

SauceBox 13.8.2009 22:35

Tá koncovka je len začiatok

Reagovať na správu

portret

bzučko 28.9.2010 20:49

Jeden na osobu čo? Dúfam ,že myslíš pečeňovec.

Reagovať na správu

portret

Amandi pokročilý 30.9.2010 08:26

Bzučko, Ali Ti už neodpovie, je v hubárskom nebi.

Reagovať na správu

portret

Amandi pokročilý 30.9.2010 08:33

Moje najnovšie skúsenosti s pečeňovcom sú takéto: Recepty na nete minimálne, takže musíš improvizovať. Nakrájala som, namočila na 24 hodín do mlieka. Potom pokrájať na kocky, pásiky... V hrnci veľa cibule, opražiť, pridať pečeňovec, soľ, korenie, paprika čerstvá na pásiky, paradajka (olúpaná), dusiť. Na záver cesnak a majorán. Počas dusenia podlievať p.p. vodou.
Efekt: no, pravdu povediac, nič moc. Zjesť sa to dalo, ale že by som mala chuť to zopakovať sa nedá povedať. Myslím, že pečeňovec má veľmi charakteristickú chuť a komu tá chuť nesadne, tak ju môže namáčať aj v Dunaji a presypávať všetkými koreninami sveta - nepomôže to. Aj ja som dala viac cibule a zeleniny, aby som pekryla chuť pečeňovca. Ale v čase hospodárskej krízy....aj pečeňovce nám budú dobré.

Reagovať na správu

portret

kahovec 30.9.2010 18:43

Na pečeňovec nedám dopustiť.Ja z neho robím "DRŽKOVÚ" Nemá chybu.

Reagovať na správu

portret

J. Č. mykológ, atlasár, moderátor 30.9.2010 21:37

Nemala si ho 24 hodín namáčať v mlieku. To máš za to.

Reagovať na správu

portret

Fredegar8 30.9.2010 22:53

Já si myslim že takovýhle denunciace by moderátoři neměli trpět! Je to jedna z nejchutnějších hub.

Reagovať na správu

portret

Fredegar8 30.9.2010 23:00

Tak a máš to, nahlásil jsem tě. Tyhlety urážky jednotlivých druhů hub, to na našich stránkách není možný tolerovat.

Reagovať na správu

portret

Amandi pokročilý 30.9.2010 23:24

Prosím Ťa, a kam si ma nahlásil? Na ÚV KSČ?

Reagovať na správu

portret

bzučko 5.10.2010 20:33

Určite je oveľa chutnejších húb, ale nález pečeňovca ma vždy poteší. Každý môže mať svoj názor. Chyba je ale za každú cenu presadzovať ten svoj a ešte to niekam hlásiť. Jedine tak na lampáreň, ale aj na UV, to je asi to isté.

Reagovať na správu