muflon_ 4.9.2022 13:56
Ahojte,
Je toto modrak prosim? A niekedse som sa doppxul ze aj ked je tak nie je vhodny na susenie. Dik
https://www.nahuby.sk/obrazok_detail.php...
cepi 4.9.2022 14:40
h.zrnitohlubikovy (a na susenie uplne v pohode, malicko "tuchsi", ale ked sa napr. zmixuju do kapustnice s h.smrekovymi nie je o com pri inej uprave nezabudnut na dlhsi cas prevarenia, aspon 20 min.)
Zuzi 6.9.2022 08:28
Prosím a mne viete poradiť či je aj toto modrá? Pri reze modrá, vonia veľmi pekne, rástol pod ihlicnatymi stromami.
Palo70+ 6.9.2022 13:30
Nepridali ste obrázok, ale existujú aj nejedlé "modráky" ako hríb červený - OBR 279606 , resp. aj jedovaté ako hríb satanský - OBR 339220 . Nakoniec aj také modráky ako hríb zrnitohlúbikový treba dostatočne dlho tepelne upravovať.
Autor a vlastník: Roland Baranovič
Stránky sú aktualizované aj na základe informácií od pani dr. Ivony Kautmanovej,
odborníčky na mykológiu zo Slovenského národného múzea.
Príspevky v diskusiách a pod fotografiami sú názory užívateľov a správca stránky nemôže preberať akúkoľvek zodpovednosť za vyjadrenia užívateľov a diskutujúcich.