časopis "dobré jedlo " na str. 24 uvádza medzi odporúčanými hubami hríb kráľovský! :o))
Mirka (junior užívateľ) atlasár 31.8.2008 09:32
možno to opísali z nejakej hubárskej kuchárskej knihy spred "100 rokov"
J. Č. mykológ, atlasár, moderátor 31.8.2008 23:37
Také recepty spred 100 rokov naozaj existujú, aj napríklad nejaká kačica plnená hľuzovkami, kde treba prvú várku plnky vyhodiť a potom naplniť znova ďalšou plnkou, aby to malo lepšiu chuť.
J. Č. mykológ, atlasár, moderátor 31.8.2008 11:49
... že keď som sa ja ozval ohľadom hľuzovky, bol som označený za suchára.
beercards 31.8.2008 11:58
Asi je to tak, ako napísala Mirka...ja som v r. 1990 získal osvedčenie,na základe ktorého som mohol predávať huby na tržnici...medzi inými aj hríb kráľovský
serpico atlasár 31.8.2008 12:28
a bol uz v 1990 "na zozname"?,
v tej dobe ho bolo neurekom, chlapik mi rozpraval, ze niekde pri BB nasli s kamaratom za plnu 1000-ku (Škoda 1000 MB), pocitali este 500-ty kus, potom uz nie, a vraj aj nebyvali cervive ako teraz, a o mnozstve ani nehovorim, su sice lokality, kde je vyskyt hojny, ale tych je malo.
serpico atlasár 31.8.2008 12:24
To ma tiez napadlo, Janci, ale to "nesedi" na crann, asi to len zle zaradila!
Crann 31.8.2008 13:22
serpico, ty zijes? iba slubujes, ze napises a nic, poslem na teba medvedika :o))
serpico atlasár 31.8.2008 13:30
Takeho "blondateho" mozes, napisem,
i foto poslem
pekne odpoludnie aj Tebe!
Crann 31.8.2008 13:17
cha chaaaaa :o) janik,hadaj,na koho som si hned pomyslela, ked som to uvidela... no na teba predsa. keby sme nemali aj takych homo systematicus, veda o hubach by nebola. vdaka, pekny dnik
boletus66 1.9.2008 16:24
keď je raz chránený, tak asi vedia prečo. Viem, kde rastú, ale ich nezbieram, radšej si ich nafotím. Už som videl aj rozkopané, asi tá farba ich odrádza.