zapáchajúci suchohríb
![František Krescanko portret](https://www.nahuby.sk/images/users/frantisek-krescanko_38573.jpg?rnd_cache=1)
fk08222 16.10.2017 20:47
identifikovaný ako suchohríb, pri sušení silno zapáchajú - chemický zápach.
popis: klobúk sivohnedý až olivovohnedý, niektoré klobúky popraskané, priemer klobúka do 10 cm, rúrky žlto-olivovo zelené až olivovo zelené, hlúbik s červenkastým nádychom, dužina belavá, v mieste poškodenia hmyzom červenkastá, na reze nemodrie.
Zaujíma ma, či je po vysušení požívateľný, alebo jedlo znehodnotí. Po udusení na oleji nebol horký ani výrazne nezapáchal ako pri sušení
![Mgr. Ján Hraško <span class="badge">pokročilý</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/jan_hrasko_9393.jpg?rnd_cache=1)
Janko44 pokročilý 16.10.2017 21:01
Podľa popisu by to MOHOL byť suchohríb žltomäsový - Xerocomellus chrysenteron.
![Peter Kučmáš portret](https://www.nahuby.sk/images/users/peter_kucmas_13604.jpg?rnd_cache=1)
Sleipner 16.10.2017 21:27
Suchohríb plstnatý trochu smrdí ,ale či aj usušený,to neviem.Treba pozrieť ešte pred kuchynským spracovaním,aby nebol napadnutý hubožerom,ten býva väčšinou na žltomäsovom.
![Martin 😇 (maťko™) <span class="badge">pokročilý</span> portret](https://www.nahuby.sk/images/users/martin_hronkovic_1091.jpg?rnd_cache=1)
maťko pokročilý 16.10.2017 23:26
Áno je to asi suchohríb plstnatý, pri varení sa nám stalo pred rokmi presne to isté a od vtedy sa mu radšej vyhýbam.
![Peter Olšav portret](https://www.nahuby.sk/images/users/peter_olsav_13919.jpg?rnd_cache=1)
atlasista 20.10.2017 18:43
Nerozumiem prečo ich zbierate , teraz rastú kvalitnejšie hríby aj huby ...