Trsovnica lupeňovitá (Grifola frondosa(J.Dicks.)Gray

SauceBox 14.10.2010 16:30
Našiel som mladú trsovnicu cca 1kg, teraz hľadám dobrý recept na spracovanie. Poraďte, kto niečo vie.

vlado(ZV) mykológ, moderátor, atlasár 14.10.2010 22:14
Tak tu som. Takže, trsovnicu som jedol len raz ako praženicu. Je pravda, že to bola skôr staršia plodnica, ale neoslovila ma.
P.S. Dosť výrazne po nej nafukuje.

SauceBox 14.10.2010 23:28
Išla do po dobrom (dlhšom) povarení do octového nálevu. Aj keď mladšia, je i po dostatočnom povarení tuhšia.
Kedysi dávno som robil praženicu z hnojníka obyčajného. Tá praženica bola akoby s pokrájanou ľanovou utierkou.
Až to dozreje v tom náleve dám vedieť.

rudolf2 pokročilý 15.10.2010 00:20
Potom sa ospravedlňujem, ale mal som fixované že trsovnice a trúdniky sú Tvoje obľúbené .
Tento rok som ju nenašiel.

vlado(ZV) mykológ, moderátor, atlasár 15.10.2010 08:01
Rudko, v pohode. Sú obľúbené, len som s tou trsovnicou nebol až tak gurmánsky spokojný.

mmastny 15.10.2010 11:12
V tejto sezóne som ju našiel prvýkrát a spravil som z nej chutný guláš v kombinácii s mäsom ( bravčové pliecko). Dobrý bude aj s hovädzím. Celkove drevokazné huby sú podľa mňa najlepšie vo forme gulášu alebo perkeltu. Dobrú chuť!