Lievik Trúbkovitý

bystren 22.8.2010 15:29
Ahojte.Rastie ho teraz veľmi hojne a že je to veľmi chutná huba.Nevie niekto poradiť nejaké recepty a ako ho zavárate.

Vojto PN 22.8.2010 16:51
My ho len usušíme a rozdrvíme na hubový prášok. Používame ako korenie a dochucovadlo.

milustek pokročilý, atlasár 22.8.2010 20:08
ano, taky prasok je 100% dochucovadlo..
cerstvy lievik v receptoch najdes tu http://www.nahuby.sk/recepty.php?categor...

milustek pokročilý, atlasár 22.8.2010 20:40
predovsetkym do masovych jedal a cestovin, gulase, omacky, polievky, vsade tam, kde ti nevadi hubova prichut

virtue205 atlasár, moderátor 22.8.2010 17:16
Dá sa z neho robiť hubové rizoto, hubová ,,čína,,, šalát, ktorý je na tejto stránke v receptoch, a zavarať sa dá na sladkokyslo, aj na slano. Pred kazdým zaváraním je potrebné ho aspon 20 minút povarit, potom dať do pohárov, zaliat sladkokyslým alebo slaným nálevom a sterilizovat aspon 30 minut.Ja huby v pohároch este prekladám kolieskami cibule