sirovec obyčajný
ždobec 28.6.2010 10:18
tuto hubu sme našli na slivke neviem presne čo to je za druh huby.Je jedla a ako sa da použiť. OBR 209562
Ďakujem.
jarokan pokročilý 30.6.2010 20:57
Dá sa z neho urobiť výborný prekelt, len musí byť ešte mladý, mäkký. Niektorí odporúčajú namočiť ho pred kuchynskou úravou na pár hodín do mlieka, aby z neho vyšla kyslosť. Ale tento vyzerá, že už má "jedlosť" za sebou...
medulienka pokročilý 1.7.2010 07:34
OBR 20388
Myslím si, že v takomto štádiu, ako tu na obrázku je sírovec na kuchynskú úpravu najlepší.
Kombinovala som ho v jedle s morčacím mäsom, nikto nerozoznal, že som použila mäso aj sírovec.
Dá sa aj zavárať obdobne ako uhorky a následne použiť do šalátu, alebo opäť dusiť s mäsom. Sírovec je chutná huba, ale keď ho v lese nájdeš, musí ešte "syčať". Vtedy je najchutnejšií. Moja skúsenosť je: sírovec je lepší, keď rastie na ovocných stromoch, nájdený na vŕbe mi chutil menej. Do mlieka ho namáčam aj ja, ale nie na dlho. Najviac chutil vyprážaný, pripravený ako rybie prsty.