Úvodná stránka » Diskusné fóra » Diskusie o hubách »

Sírovec obyčajný - recept


portret

G@SPi 14.5.2009 16:48

Chcem sa spytat, ako na vyprazanie tejto huby. Staci len poumyvat a potom postupovat ako pri klasickom vyprazanom syre, ci bedle?
Vdaka za odpoved.

Reagovať na správu

portret

J. Č. mykológ, atlasár, moderátor 14.5.2009 18:08

Áno, ale samozrejme predtým ešte nakrájať na plátky.

Reagovať na správu

portret

SauceBox 14.5.2009 20:16

my bez zubov najprv pomelieme

Reagovať na správu

portret

milustek pokročilý, atlasár 14.5.2009 20:20

no a nieco na zapitie.. aby nezabehlo

Reagovať na správu

portret

SauceBox 15.5.2009 07:05

novú žinčicu, to potom ani nezapchá.

Reagovať na správu

portret

miroperniš 14.5.2009 20:38

My ho doma najprv povarime v mierne osolenej vode. Teda najprv nakrajame.

Reagovať na správu

portret

Martula pokročilý 14.5.2009 21:54

Ja očistené a nakrájané rezne zo sírovca ponorím na niekoľko hodín do mlieka a dám do chladničky. Po vybratí z chladničky vyberiem z mlieka, osolím, obalím v trojobale a vypražím.

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 14.5.2009 23:34

....ja takto robim hlivu, ...delikatesa !

Reagovať na správu

portret

yuyka atlasár 15.5.2009 08:07

to mlieko vytiahne tú kyslosť?

Reagovať na správu

portret

serpico atlasár 15.5.2009 22:12

?...zda sa lahodnejsi,...ale porovnam oba sposoby naraz, ked moj na zahrade dorastie....

Reagovať na správu

portret

G@SPi 15.5.2009 08:35

...dakujem vsetkym za rady ...dnes pojde pod noz a na panvicu :D

Reagovať na správu

portret

vendelko123 15.5.2009 13:13

Ja som tuto hubu este nikdy nerobil, no moj kamos (stale mu ju prenecham) mi vravel ze sa musi dost dlho varit (cca 4 hodky) a az potom ju moze vysmazat. preto mu ju prenechavam, co je na tom pravdy ??? Dakujem.

Reagovať na správu

portret

J. Č. mykológ, atlasár, moderátor 15.5.2009 13:46

Podľa mňa to vôbec netreba, ak sa jedná o mladé plodnice.

Reagovať na správu

portret

dedabobr pokročilý 15.5.2009 19:52

Já sírovce nechám vyluhovat ve slivovici,ovšem v malém množství,potom po kapkách jako lék proti všem známým i neznámým nemocem.

Reagovať na správu

portret

milustek pokročilý, atlasár 15.5.2009 21:24

vy moravaci ste vynaliezavy narod... taka slivovica velmi rychlo chyti tu spravnu farbu

Reagovať na správu

portret

Jozef 66 23.5.2009 21:51

Farba je skvelá , veľká vďaka !

Reagovať na správu

portret

jarokan pokročilý 20.5.2009 23:06

Gratulujem k titulu Michal, na ktorom stretnutí to oslávíme? Čo za ľadovce to máš za sebou?

Reagovať na správu

portret

Martula pokročilý 20.5.2009 23:26

pripájam sa ku gratulantom

Reagovať na správu

portret

milustek pokročilý, atlasár 21.5.2009 05:04

heh, pozor na zamenu, nas gaspi je bacilko a ma tu taku fajn kovbojsku fotecku

Reagovať na správu

portret

J. Č. mykológ, atlasár, moderátor 23.5.2009 21:55

To už aby si začali dávať poradie ako Fredegar.

Reagovať na správu

portret

siral 19.5.2009 07:31

Servus,
na TV Spektrum som videl ako Jamie Oliver varí niečo zo sírovca, lenže to už bolo dávnejšie. Na webe som to našiel na lamky.net - skuste pozrieť:
http://www.lamky.net/viewtopic.php?t=122...

Reagovať na správu

portret

Máčik 19.5.2009 08:15

Ja používam slivovicu bez placeba s rovnakým účinkom/len domácu/.Ináč čo ste Číňania,že sa pomocou korenín etc.pokúšate urobiť nejedlé chutným??

Reagovať na správu

portret

siral 19.5.2009 08:52

Ta slivovica je dobrý nápad asi sa dám na pestovanie sliviek

Reagovať na správu

portret

jarokan pokročilý 20.5.2009 23:39

V pondelok, na otvorení mykologickej poradne v Prešove, nám Dr.Humeňanský ponúkol po kalíšku tzv. "Hubovice", t.j. kuriatka vylúhované v kvalitnej vodke. Spočiatku som bol rozpačitý, ale pre nás hubárov to urobilo dojem.

Reagovať na správu

portret

dedabobr pokročilý 24.5.2009 07:42

To je to pravé!!

Reagovať na správu

portret

pirat 27.5.2009 20:18

Ja ich predtým dam obvarit, to znamena ze do vriacej vody narezane platky ponorim cca na minutu--- su potom chutnejsie, potom uz len posolit a obalit v trojobale ako rezen, pivecko k tomu a je to delikatesa---super, ak chces kukni na moj album tam su nejake ulovky

Reagovať na správu