Sírovec obyčajný - recept
G@SPi 14.5.2009 16:48
Chcem sa spytat, ako na vyprazanie tejto huby. Staci len poumyvat a potom postupovat ako pri klasickom vyprazanom syre, ci bedle?
Vdaka za odpoved.
J. Č. mykológ, atlasár, moderátor 14.5.2009 18:08
Áno, ale samozrejme predtým ešte nakrájať na plátky.
Martula pokročilý 14.5.2009 21:54
Ja očistené a nakrájané rezne zo sírovca ponorím na niekoľko hodín do mlieka a dám do chladničky. Po vybratí z chladničky vyberiem z mlieka, osolím, obalím v trojobale a vypražím.
serpico atlasár 15.5.2009 22:12
?...zda sa lahodnejsi,...ale porovnam oba sposoby naraz, ked moj na zahrade dorastie....
vendelko123 15.5.2009 13:13
Ja som tuto hubu este nikdy nerobil, no moj kamos (stale mu ju prenecham) mi vravel ze sa musi dost dlho varit (cca 4 hodky) a az potom ju moze vysmazat. preto mu ju prenechavam, co je na tom pravdy ??? Dakujem.
J. Č. mykológ, atlasár, moderátor 15.5.2009 13:46
Podľa mňa to vôbec netreba, ak sa jedná o mladé plodnice.
dedabobr pokročilý 15.5.2009 19:52
Já sírovce nechám vyluhovat ve slivovici,ovšem v malém množství,potom po kapkách jako lék proti všem známým i neznámým nemocem.
milustek pokročilý, atlasár 15.5.2009 21:24
vy moravaci ste vynaliezavy narod... taka slivovica velmi rychlo chyti tu spravnu farbu
jarokan pokročilý 20.5.2009 23:06
Gratulujem k titulu Michal, na ktorom stretnutí to oslávíme? Čo za ľadovce to máš za sebou?
milustek pokročilý, atlasár 21.5.2009 05:04
heh, pozor na zamenu, nas gaspi je bacilko a ma tu taku fajn kovbojsku fotecku
siral 19.5.2009 07:31
Servus,
na TV Spektrum som videl ako Jamie Oliver varí niečo zo sírovca, lenže to už bolo dávnejšie. Na webe som to našiel na lamky.net - skuste pozrieť:
http://www.lamky.net/viewtopic.php?t=122...
Máčik 19.5.2009 08:15
Ja používam slivovicu bez placeba s rovnakým účinkom/len domácu/.Ináč čo ste Číňania,že sa pomocou korenín etc.pokúšate urobiť nejedlé chutným??
jarokan pokročilý 20.5.2009 23:39
V pondelok, na otvorení mykologickej poradne v Prešove, nám Dr.Humeňanský ponúkol po kalíšku tzv. "Hubovice", t.j. kuriatka vylúhované v kvalitnej vodke. Spočiatku som bol rozpačitý, ale pre nás hubárov to urobilo dojem.
pirat 27.5.2009 20:18
Ja ich predtým dam obvarit, to znamena ze do vriacej vody narezane platky ponorim cca na minutu--- su potom chutnejsie, potom uz len posolit a obalit v trojobale ako rezen, pivecko k tomu a je to delikatesa---super, ak chces kukni na moj album tam su nejake ulovky