tomsur mykológ, atlasár 2.12.2008 13:35
Až po dorobení popisu som si všimol,že v atlase ju máme ako nejedlú.Mám to v popise OBR 139543 prepísať, alebo sa prispôsobime väčšinou naším autorom a prepíšeme to v atlase.Poprosil by som hlavne moderátorov a mykoseniorov aby sa mi vyňadrošili.Ďakujem.
peter_p 2.12.2008 14:39
Na htpp://prirodakarlovarska.cz je uvedená ako jedlá, ale len mladé plodnice, najlepšie do octového nálevu. Má veľmi tuhú dužinu. De Gustibus et Coloribus not est Disputandum.
° pokročilý, atlasár, mykológ 2.12.2008 16:51
Ja by som povedal ze toto je presna ukazka ako je malo ked su tu v atlase delene huby len na jedle a nejedle.
Viac sa mi paci ked su v atlasoch pouzivane napr. 1-3 vidlicky ,ktore zaroven aj hodnotia jedlu hubu z hladiska jej kvality pre konzum s pohladu autora atlasu ,aj ked neviem ci vzdy uvadza vlastne skusenosti . Osobne by som pri tejto hube dal 1 vidlicku.
Nehovorim o tom ze by sa tu malo hlasovat o jedlosti druhov hub ale napr. ohodnotenie kvality pre spotrebitela by sa mozno dalo urobit - tu moze byt vhodny nazor aj bezneho hubara <> gurmana.
Autor a vlastník: Roland Baranovič
Stránky sú aktualizované aj na základe informácií od pani dr. Ivony Kautmanovej,
odborníčky na mykológiu zo Slovenského národného múzea.
Príspevky v diskusiách a pod fotografiami sú názory užívateľov a správca stránky nemôže preberať akúkoľvek zodpovednosť za vyjadrenia užívateľov a diskutujúcich.