Úvodná stránka » Diskusné fóra » Diskusie o hubách »

Ekologie a význam hub


portret

dedabobr pokročilý 16.1.2008 17:28

Našel jsem tento zajímavý odkaz:"Ekologie a význam hub"

http://www.sci.muni.cz/botany/mycology/e...

Reagovať na správu

portret

gaspi pokročilý 16.1.2008 17:57

no pár nových (pre mna nových) informácií som tam našiel

Reagovať na správu

portret

dedabobr pokročilý 16.1.2008 20:05

Tak to využij ve škole!

Reagovať na správu

portret

lh 16.1.2008 20:39

keby sa šecko dalo čitat len tak zo zaujmu a nie učit sa vsetky tie zbytocné žvásty

Reagovať na správu

portret

gaspi pokročilý 16.1.2008 21:08

všetko sa dá len treba chciet

Reagovať na správu

portret

lh 16.1.2008 21:24

jasnee, ty si toho skutocnym prikladom... sak ja chcem , strasne chcem a nic...

Reagovať na správu

portret

gaspi pokročilý 16.1.2008 21:26

aj ja som tento tyzden strašne chcel ,ale dáko nevidalo

Reagovať na správu

portret

lh 17.1.2008 10:57

naapodobne

Reagovať na správu

portret

dedabobr pokročilý 17.1.2008 19:15

3X učit se!Ale to již tady bylo.

Reagovať na správu

portret

vlado(ZV) mykológ, moderátor, atlasár 16.1.2008 19:42

Skvelý článok!

Reagovať na správu

portret

Máčik 17.1.2008 11:44

Ja som v štúdii na šiel -pre mňa-veľa nových informácií.Čo som nenašiel je podmienka prítomnosti Botritis cinerea na hroznových bobuľkách v Sauternes/FR./ kde robia božské dezertné vína,majú aj takú cenu.Myslím v Tokaji je tiež pôsobenie
tejto nevyhnutné na dorábanie Tokajských putňových vín.Hrozno sa nechá na kríkoch
oveľa dlhšie a za priaznívého počasia sa vytvorí táto nem.Edelfäule-"urodzená hniloba".Teda priaznivé počasko pre tú hubu=hmla bez dažďov.

Reagovať na správu

portret

Wascho ml. 17.1.2008 15:40

Ano Marián, o tejto hube a cibébach s tým súvisiacich, ktorá sa podiela aj na našej dobrej nálade, by sa dalo hovoriť. Keď, tak aspoň tento príspevok:
http://www.global-wines.cz/www/oblast.ph...

Reagovať na správu

portret

Wascho 17.1.2008 21:40

Marian, na Tvoj podnet som vo fotogalérii "zverejnil" ušlachtilú hubu...

Reagovať na správu

portret

Máčik 18.1.2008 12:08

ďakujem,Václavovia sen.+jun.za promptné info!Mal som možnosť ochutnať produkt,síce nie extraligu ale špičkový Chateaux.Nie som na sladké vína,ale v tom bola chuť broskýň,ananasu a ineho ovocia.Ale to ovocie nebolo z tohto sveta.A Frenchmeni ho
hyzdia roquefortom!!

Reagovať na správu

portret

peter_p 21.1.2008 12:08

Mal som raz možnosť navštíviť Výskumný ústav vinársky v Malej Trni ( tokajská oblasť ) a tam sme s "vincúrom" koštovali 5 putňový výber Tokaja. Bolo to mňam, až na ten výstup po 150 schodoch z pivnice. Po príchde na čerstvý vzduch sme padli ako muchy, ktoré lízali Amanitu muscariu!
Jinak Dědo, velice dobrý přispěvek. Musím si najít čas a prostudovat to. Dík.

Reagovať na správu