Ekologie a význam hub
dedabobr pokročilý 16.1.2008 17:28
Našel jsem tento zajímavý odkaz:"Ekologie a význam hub"
http://www.sci.muni.cz/botany/mycology/e...
lh 16.1.2008 20:39
keby sa šecko dalo čitat len tak zo zaujmu a nie učit sa vsetky tie zbytocné žvásty
Máčik 17.1.2008 11:44
Ja som v štúdii na šiel -pre mňa-veľa nových informácií.Čo som nenašiel je podmienka prítomnosti Botritis cinerea na hroznových bobuľkách v Sauternes/FR./ kde robia božské dezertné vína,majú aj takú cenu.Myslím v Tokaji je tiež pôsobenie
tejto nevyhnutné na dorábanie Tokajských putňových vín.Hrozno sa nechá na kríkoch
oveľa dlhšie a za priaznívého počasia sa vytvorí táto nem.Edelfäule-"urodzená hniloba".Teda priaznivé počasko pre tú hubu=hmla bez dažďov.
Wascho ml. 17.1.2008 15:40
Ano Marián, o tejto hube a cibébach s tým súvisiacich, ktorá sa podiela aj na našej dobrej nálade, by sa dalo hovoriť. Keď, tak aspoň tento príspevok:
http://www.global-wines.cz/www/oblast.ph...
Máčik 18.1.2008 12:08
ďakujem,Václavovia sen.+jun.za promptné info!Mal som možnosť ochutnať produkt,síce nie extraligu ale špičkový Chateaux.Nie som na sladké vína,ale v tom bola chuť broskýň,ananasu a ineho ovocia.Ale to ovocie nebolo z tohto sveta.A Frenchmeni ho
hyzdia roquefortom!!
peter_p 21.1.2008 12:08
Mal som raz možnosť navštíviť Výskumný ústav vinársky v Malej Trni ( tokajská oblasť ) a tam sme s "vincúrom" koštovali 5 putňový výber Tokaja. Bolo to mňam, až na ten výstup po 150 schodoch z pivnice. Po príchde na čerstvý vzduch sme padli ako muchy, ktoré lízali Amanitu muscariu!
Jinak Dědo, velice dobrý přispěvek. Musím si najít čas a prostudovat to. Dík.